FOTO+VIDEO
/
Grad Harbin i ove godine centar umjetnosti od leda

S
Sarajevo-x.com
6.1.2010. u 09:25
0
0
Grad Harbin i ove godine centar umjetnosti od leda
0
1/9 Foto: CFP
2/9 Foto: CFP
3/9 Foto: CFP
4/9 Foto: CFP
5/9 Foto: CFP
6/9 Foto: CFP
7/9 Foto: CFP
8/9 Foto: CFP
9/9 Foto: CFP
Kineski grad Harbin i ove godine dočekao je brojne posjetioce koji su svojim očima željeli vidjeti sjajne skulpture od leda i snijega na jednom od najvećih festivala leda na svijetu.
Festival koji će trajati naredna tri mjeseca ugostit će više stotina hiljada ljudi, a ovo je 26. put po redu da hladnoća u kombinaciji sa umjetnošću Harbin učini centrom zbivanja u Kini.

Ceremonija otvaranja praćena je velikim vatrometom iznad "ledenog grada", a među ovogodišnjim temama našle su se Zimske olimpijske igre u Pekingu, motivi poznate kineske turističke atrakcije poznate kao "zabranjeni grad", te veličanstvenog Kineskog zida.

Nakon razgledanja skulptura posjetioci se mogu spustiti niz ledeni tobogan na -16 stepeni Celzijusa koliko ovdje bude u toku noći.

Jedan od turista oduševljeno je prokomentarisao: "Kao da je svet, jedan od najsvetijih gradova na istoku u kojem sam ikad bio. Ovo mi je prvi put da vidim toliko lijepih ledenih skulputra i svjetiljki. Ipak, ove godine je veoma veoma hladno."Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: