Putovanja
0

Futurističko kino u Kini

Sarajevo-x.com
AMC Pacific Place Cinema je otvoren 9. decembra 2006. godine u Hong Kongu, Kina. Ovo kino je preuredio James Law Cybertecture International, a nalazi se na prvom spratu tržnog centra Pacific Place u Queensqy distriktu u Hong Kongu. Ovaj prostor je ranije bio kino UA Pacific Place Cinema, sa dva auditorijuma.

Novo dizajanirani futuristički kino kompleks sastoji se od šest kino dvorana i 599 sjedišta. Pacific Place se ubraja u tehnološki najmodernija kina, i sastoji se od jednog od najboljih audio sistema, SRD-EX zajedno sa drugim inkorporiranim, nikad dosad viđenim, rješenjima. Npr., blagajna nije više zatvorena u konvencionalnu staklenu kutiju, sada više podsjeća na modernu skulpturu ili na lobi chic butika.

Cijena karata se kreće od 6,42 američka dolara do 9, 64 dolara. Broj sjedišta se može rezervisati online kada se rezerviše i karta.

Sva sjedišta su tapecirana skupocjenom francuskom kožom. Odjeljenje VIP nudi 39 sjedišta i iznajmljuje se za manje prijeme kolektiva ili za privatne zabave. Najveća kino dvorana ima ukupno 142 sjedišta.