{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Etno sela idealne destinacije za proljetni izlet

S
10.4.2010. u 13:35
0
18
Etno sela idealne destinacije za proljetni izlet
0
Bosna i Hercegovina zemlja je izuzetnih prirodnih ljepota, a za proljetni izlet na kojem želite udahnuti miris prirode, protegnuti noge u ugodnoj šetnji, a nakon toga kvalitetno ručati, posjeta etno selima kao sve popularnijim turističkim destinacijama ideja je za čistu peticu.
Etno selo Herceg

Kompleks kamenih kuća tipičnih za prošlost ovog podneblja upotpunjen je restoranom, amfiteatrom, kongresnom dvoranom, suvenirnicom, a u sklopu sela je i vinograd sa autohtonim sortama iz Hercegovine, žilavkom i blatinom.

Do ovog etno sela stiže se iz gospodarske zone kod Tromeđe, gdje postoji putokaz da ste 300 metara udaljeni od odredišta.

Kraljevsko selo Kotromanićevo

Turističko naselje u dobojskoj regiji posebno je primamljivo sportistima, lovcima, ribolovcima, članovima ekoloških udruženja, đacima, penzionerima, historičarima i drugim ljubiteljima prirode.

Pored bungalova u obliku starih srednjovjekovnih brvnara, kampa, vodenica, drvenih mostova i igrališta, ima i hopodrom sa štalom za konje, etno pijacu, terene za mini golf, boćanje i druge aktivnosti.

Begovo selo

Originalni ambijent bosanskog sela ovdje upotpunjuje sjajna gastro ponuda. Hrana koju spravljaju kuha se na autentičan način i od domaćih namirnica iz obližnjih sela, pa tako možete pojesti uštipke od heljde s mileramom ili pak bosanski lonac, te iznajmiti apartman ili sobu u simpatičnim kućicama. Selo se nalazi u blizini mjesta Srednje.

Etno selo Stanišići

Selo u blizini Bijeljine izgrađeno je po uzoru na starobosansku gradnju u tamošnjim selima, a jedan dio posvećen je i duhovnom načinu života stanovnika semberske ravnice. Osim restorana usred čistog vazduha, nudi i teniske terene i kutke za djecu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: