Putovanja
0

Detroit - najopasniji grad u SAD-u

Sarajevo-x.com
Detroit
Detroit
Na osnovu statističkog izvještaja koji jednom godišnje objavljuje FBI, Congressional Quarterly Inc. It objavio je svoj izvještaj u kojem je američki grad Detroit proglašen najopasnijim gradom u Sjedinjenim Američkim Državama jer se protekle godine u njemu desio najveći broj kriminalnih radnji.

Statistički podaci koje jednom godišnje radi posebni odjel pri FBI-ju kompaniji Congressional Quarterly poslužili su da izradi izvještaj pod naslovom "City Crime Rankings: Crime in Metropolitan America“, koji govori o opasnostima u američkim metropolama i o broju kriminalnih radnji u tim gradovima.

Izvještaj je obuhvatio 378 gradova u kojima živi najmanje 75.000 ljudi, a praćeni su podaci o ubistvima, silovanjima, pljačkama, oružanim napadima i automafiji.

Prošlogodišnji najopasniji grad u SAD-u bio je St. Louis, a sada je na drugoj poziciji. Treći najopasniji grad je Flint, a slijede ga Oakland, Camdern, Birmingham, North Charleston, Memphis, Richmond i Cleveland. Prema ovom izvještaju, najsigurniji grad u Sjedinjenim Državama je Mission Viejo.

FBI se ogradio od ovog izvještaja naglasivši da je kompanija Congressional Quarterly zloupotrijebila njihove podatke kako bi bespotrebno potresli stanovništvo Detroita.