{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Detroit - najopasniji grad u SAD-u

S
19.11.2007. u 09:31
0
0
Detroit - najopasniji grad u SAD-u
0
Detroit - najopasniji grad u SAD-u
Detroit
Na osnovu statističkog izvještaja koji jednom godišnje objavljuje FBI, Congressional Quarterly Inc. It objavio je svoj izvještaj u kojem je američki grad Detroit proglašen najopasnijim gradom u Sjedinjenim Američkim Državama jer se protekle godine u njemu desio najveći broj kriminalnih radnji.
Statistički podaci koje jednom godišnje radi posebni odjel pri FBI-ju kompaniji Congressional Quarterly poslužili su da izradi izvještaj pod naslovom "City Crime Rankings: Crime in Metropolitan America“, koji govori o opasnostima u američkim metropolama i o broju kriminalnih radnji u tim gradovima.

Izvještaj je obuhvatio 378 gradova u kojima živi najmanje 75.000 ljudi, a praćeni su podaci o ubistvima, silovanjima, pljačkama, oružanim napadima i automafiji.

Prošlogodišnji najopasniji grad u SAD-u bio je St. Louis, a sada je na drugoj poziciji. Treći najopasniji grad je Flint, a slijede ga Oakland, Camdern, Birmingham, North Charleston, Memphis, Richmond i Cleveland. Prema ovom izvještaju, najsigurniji grad u Sjedinjenim Državama je Mission Viejo.

FBI se ogradio od ovog izvještaja naglasivši da je kompanija Congressional Quarterly zloupotrijebila njihove podatke kako bi bespotrebno potresli stanovništvo Detroita.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: