Za idealan odmor
18

Deset bazena kojima je nemoguće odoljeti

Klix.ba
Ljeto se polako bliži, a tako raste želja za osvježenjem. Bazeni su svakako jedno od rješenja tokom vrelih dana, a neki se svojom ljepotom posebno ističu u odnosu na ostale.

Za razliku od plavih bazena, odmaralište The Library u Koh Samuiju na Tajlandu posjeduje bazen crvene boje, a oni koji se odluče osvježiti u njemu imaju lijep pogled na okean.

Vanjski bazen hotelu The Cambrian u Švicarskoj nudi panoramski pogled na švicarske Alpe. Odmor na ovoj lokaciji je "lijek" za umor.

Odmaralište Jumeirah Dhevanafushi na Maldivima je poznato po svom bazenu čije je dno osvjetljeno, tako da noću izgleda poput zvjedanog neba.

Egzotični zlatni bazen nalazi se u Lhasi na Tibetu, a obložen je hiljadama pozlaćenih pločica.

"Beskonačni" bazen u Singapuru je jedna od najpopularnijih atrakcija. Veoma je posjećen i fantastičan za uživanje, a dok uživate u osvježenju, imate pogled na grad. Posebno je lijepo noću.

Hotel Katikies u Sanotriniju u Grčkoj svojim posjetiteljima nudi nevjerovatan bazen koji čine manji bazeni u pećinama te "beskonačni" bazeni.

Jahting klub Porto Montenegro u Crnoj Gori našao je svoje mjesto u top 10 odabranih. I ovo je "beskonačni" bazen, a oni koji ga posjete uživaju u luksuzu i pogledu na more.

Vile na vodi u odmaralištu Velassaru su najbolji način da maksimalno doživite i iskusite sve ono što nude Maldivi. Terasa za sunčanje vodi pravo u prelijepu plavu lagunu.

Bazen koji pripada hotelu Hanging Gardens Ubud Hotel jedna je od glavnih atrakcija na Baliju. Smješten je u srcu džungle pa je ova egzotična destinacija pravo mjesto za odmor tijela i duha.

Geotermalni spa Plava laguna je jedna od najpopularnijih atrakcija na Islandu. Topla voda je bogata mineralima te je korisna za ljude sa kožnim oboljenjima.