Jeste li ga posjetili?
23

Britanski medij o hrvatskom gradu: Lijepi gradić s tradicijom jednostavnog života i izvrsne hrane

L. R.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Britanski medij ponovo je pisao o gradovima u Hrvatskoj, a ovaj put na redu je bio Split, kojeg oni toplo preporučuju.
Nakon što je britanski Express nedavno objavio tekst o tome kako bi Britanci koji ne vole gužve na godišnjim odmorima trebali izbjegavati posjetu Dubrovniku, sada preporučuju Split.

Oni na početku ističu kako je je Split udaljen od Velike Britanije manje od tri sata avionom, a da u junu temperatura ovom gradu u prosjeku iznosi 27 °C.

"Ovaj lijepi evropski grad omiljen je zbog svoje tradicije jednostavnog života i izvrsne hrane", navode.

Ističu da je Hrvatska prošle godine privukla gotovo 20 miliona turista, a najveći broj noćenja ostvarili su Zagreb, Dubrovnik i Split. Dalje navode kako Split nema "profil" Dubrovnika, ali da nudi mnoge slične znamenitosti i atmosferu.

"Lijepi gradić također je dom jedne od najboljih plaža u Hrvatskoj. Glavne atrakcije Splita nalaze se oko pješačke zone starog dijela grada, gdje uske mramorne ulice ustupaju mjesto slikovitim trgovima prepunim restorana", navode.

Posebno ističu trg Peristil i Dioklecijanovu palaču i katedralu Svetog Dujma. Preporučuju i odlazak na zelenu pijacu te obilazak Rive, gdje možete odmarati u barovima ispod visokih palmi. Uz to, navode da se u blizini nalazi i luka, gdje trajektom možete otići na obližnje otoke, uključujući Brač i Hvar.

"Ljepota Splita tu ne prestaje, jer se može pohvaliti i zelenim površinama, poput šumovitog brda Marjan, koja se prostire preko splitskog poluotoka. U blizini se nalazi nekoliko dobrih plaža, uključujući šljunčane obale Bačvica i Kašjuna", napisali su.