Imaju izravne letove
84

Britanski medij nahvalio Crnu Goru: Zadivljujući krajolici, prekrasne plaže i jeftino pivo

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Britanski The Sun nedavno je objavio tekst o Crnoj Gori, poručivši kako je Britanci često zanemaruju kao destinaciju, a zapravo ne bi trebali.
Tekst je nastao povodom uvođenja novih letova za Crnu Goru. Oni navode da Britanci gotovo zanemaruju Crnu Goru, unatoč zadivljujućim krajolicima, prekrasnim plažama i vrlo jefinom pivu.

Kako su objavili, Crna Gora je "spremna dočekati novi val turista iz Velike Britanije", jer se pokreće nova izravna linija iz Bristola za Tivat. Bristol će ujedno postati i treći grad koji je povezan s Tivtom, a londonski Gatwick i aerodrom Luton također će nuditi letove za ovaj obalni grad.

"Tivat je dom slikovite luke, kao i pećina, jezera i planinskih staza. Gliseri napuštaju zaljev svaki dan kako bi odveli ljude u istraživanje morskih pećina, dok barovi u gradu poslužuju pivo za oko dvije funte", napisali su.

Naveli su i da je Tivat također pogodna baza za ljude koji žele istražiti ostatak zemlje, koja je dom nekim nevjerovatnim prirodnim mjestima, povijesnim gradovima i plažama.

"Među glavnim odredištima u Crnoj Gori je Kotor, sa svojim zapanjujućim reflektirajućim zaljevom koji se nalazi pored fascinantnog starog grada poznatog po svojim krivudavim ulicama i romaničkim crkvama. Na drugim mjestima, stari grad Stari Bar nalazi se smješten među brdima u podnožju planine Rumije", istakli su.

Osim toga, za posvetu su izdvojili i Sveti Stefan, kojeg su posjetile brojne slavne ličnosti, gdje su izdvojili Marlyn Monroe, Brada Pitta i princezu Margaret. Istakli su da su crnogorske obale posjetili i članovi kultnog benda Rolling Stones te Madonna.