|

Božićni i novogodišnji ukrasi u Parizu: Grad svjetlosti presvučen u blagdansko ruho

Božićni i novogodišnji ukrasi u Parizu: Grad svjetlosti presvučen u blagdansko ruho
27
A
Anadolija
17.12.2014. u 14:22
13
komentara
27

dijeljenja
1/4 Foto: Anadolija
2/4 Foto: Anadolija
3/4 Foto: Anadolija
4/4 Foto: Anadolija
Kako se bliže novogodišnji praznici, Pariz sve više opravdava epitet "Grada svjetlosti". Desetine trgova i mjesta od historijske i kulturne važnosti, po kojima je grad poznat širom svijeta, ovog mjeseca blješte u susret Božiću i Novoj godini.
Drveće i fontane na Aveniji Champs-Elysees, koja simbolizira polja blaženih u mitologiji starih Grka, a danas je jedna od najpoznatijih ulica na svijetu, raskošno su ukrašeni svjetlucavim kuglama i prazničnim svjetiljkama.

Trg sloge ili Place de la Concorde u centru grada, od kojeg polazi čuvena avenija, svijetli pod velikim točkom koji simbolizira zlatno doba grada.

Mnoštvo novogodišnjih svjetlucavih jelki koje ukrašavaju zgrade na Trgu Vendome i u Ulici Royale, koja povezuje Vendome i Trg sloge, zatvaraju krug cijelog centralnog kvarta u Parizu koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. 

Prodavnice poznatih modnih dizajnera blješte pod šarenilom balona i ukrasnih detalja. Do Božića je ostalo jos sedam, a do najvećeg svjetskog praznika u godini još manje od 15 dana, te nema sumnje da će Pariz i za ove blagdane biti itekako atraktivna destinacija.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...