turizam
104

Promo / Bosnian Holidays cilja na tržište koje je treće u svijetu po broju rasta turista

Agencija Bosnian Holidays d.o.o. otvorila je svoja vrata za poslovanje kao turistička agencija specijalizirana za dovođenje turista. Svjetska turistička organizacija (WTO) je objavila da je Bosna i Hercegovina uvrštena kao treća zemlja u svijetu po broju rasta turista u kojoj će se kontinuirano povećavati broj istih do 2020. godine.

Bosnian Holidays je nova turistička agencija na tržištu na kojem se bilježi porast broja turista za 10% godišnje još od 2000. godine. Ovako impesivan porast motivira turističke agencije, kao i Bosnian Holidays da pruže najviši standard svojih usluga.

Jedna od novina, koju planiraju uskoro uvesti u praksu, je da omoguće klijentima da putem njihove internet stranice, www.bosnianholidays.net, pristupe planiranju i izradi vlastitih turističkih paketa za odmor u Bosni i Hercegovini.

Agencija je specijalizirana za dovođenje turista i samim tim raditi će na pružanju vrhunske usluge turistima koji posjete Bosnu i Hercegovinu. Cilj agencije je pružanje jedinstvenih usluga kroz osiguranje adekvatnih turističkih paketa, licenciranih vodiča i nezaboravnih destinacija.

Bosna i Hercegovina je destinacija za turiste iz svih krajeva svijeta. Netaknuta divlja priroda, obilje rijeka i bogata historija čine Bosnu i Hercegovinu jednom od najatraktivijih destinacija u svijetu. Zato i nije čudno da je Sarajevo još 2010. godine na poznatoj turističkoj internet stranici Lonely Planet proglašeno jednim od top 10 gradova koje turisti moraju posjetiti.

Bosnian Holidays nudi turističke pakete koji će zadovoljiti potrebe i interese svih, a neki od njih su: zdravstveni i avanturistički programi, programi za omladinu, programi koji uključuju degustaciju hrane, porodična i bračna putovanja.

Moto ove agencije je da klijente tretiraju kao svoje prijatelje, sa sloganom "Journeys begin with us". Vrlo su optimistični kada je u pitanju promocija Bosne i Hercegovine te će raditi na proširivanju svojih usluga za pokrivanje dodatnih sektora u turizmu, uključujući hotele i avijaciju.