|

Bosanci i Hercegovci hrle u Dubrovnik, sretnici u Kinu

Bosanci i Hercegovci hrle u Dubrovnik, sretnici u Kinu
0
S
Piše: A. Karadža
3.12.2009. u 18:50
19
komentara
0

dijeljenja
Bosanci i Hercegovci hrle u Dubrovnik, sretnici u Kinu Proslava Nove godine u Dubrovniku
Prema informacijama iz turističkih agencija u našoj zemlji, Bosanci i Hercegovci Novu 2010. godinu dočekivat će širom Evrope, a najpopularnije destinacije su Dubrovnik i Prag za kojima vlada velika potražnja.
Prema riječima Samira Huremovića, direktora agencije Hit Tours iz Tuzle, najveće interesovanje klijenata vlada za proslavu Nove godine u Dubrovniku. On je rekao da se građani najčešće odlučuju za tu destinaciju zbog izuzetno povoljne cijene. Veliku pažnju onih koji žele otputovati izvan BiH privukao je aranžman proslave u Pragu, koji je prema riječima Huremovića daleko povoljniji nego u drugim turističkim agencijama.

Iako je u ponudu stavljeno putovanje u Kinu, Huremović je rekao da je interesovanje za takve vrste aranžmana gotovo nikakvo. On je istakao da najveći problem građanima predstavljaju neophodne vize.

"Dosta nezaposlenih ljudi ima novac za putovanje, ali nema potrebne papire za dobijanje vize. Tu je svakako i cijena vize, jer je za četveročlanu porodicu potrebno izdvojiti skoro 300 maraka", rekao je Huremović za naš portal.

Slična situacija je i u turističkoj agenciji Kompas, u kojoj su najprodavaniji aranžmani putovanja u Pariz, Istanbul, London, Prag i Budimpešta. U red vrlo popularnih aranžmana spadaju i proslave Nove godine na Jadranu, gdje je hit destinacija Dubrovnik.

Prema riječima Đenite Ivković iz agencije Kompas, klijentima su atraktivne i kombinacije skijanja i proslave Nove godine na skijalištima u Austriji, Italiji, ali i na bh. planinama.

Da je ekonomska kriza ostavila posljedice na kupovnu moć naših građana potvrdilo je i smanjenje interesa za putovanjima. "Zainteresovanost klijenata za aranžmanima za Novu Godinu vidljivo je smanjena, a na to je prije svega utjecala svjetska ekonomska kriza", rekla je Ivkovićeva.

Ona je dodala da u njihovim aranžmanima najčešće putuju imućniji klijenti poput doktora, advokata, ali i mnoge brojne ličnosti, posebno političari.

Prema riječima Neire Dinarević iz Relax Toursa, njihovi klijenti ove su godine zainteresirani za Istanbul i Egipat, dok su vrlo popularni Budimpešta i Pariz. Ona je istakla da je pažnju klijenata privukla proslava Nove godine u Kini koja košta čak 2.999 KM.

U agenciji Adriatica Line iz Banja Luke, rekli su nam da ove godine nisu imali upita za egzotična putovanja u Južnu Ameriku, Maldive, Kinu, za razliku od prošle godine kada je postojalo interesovanje građana.

"Ove godine su najpopularniji Beč i Prag koje organizujemo samostalno sa polaskom iz Banja Luke. U saradnji sa drugim agencijama organizujemo i putovanja na druge destinacije, a najpopularnije su evropske destinacije, Jadran i planine", rekao je Aleksandar Pravdič, marketing menadžer agencije Adriatica Line.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...