25 dana hoda
61

Bh. pustolov Robert Dacešin pješačit će rutu dugu 670 kilometara, priča ima i humanu stranu

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Bh. travel blogger i pustolov Robert Dacešin pješačit će rutu Camino de Santiago od Lisabona do španskog grada Santiago de Compostela dugu 670 kilometara.

Dacešin je na svom Instagram profilu otkrio kako je krenuo u avanturu života te da će prepješačiti drevnu hodočasničku rutu nazvanu Camino de Santiago, a koja uključuje 25 dana hoda na 670 kilometara udaljenosti.

"Nakon Islanda o kojem sam toliko maštao, došao je red na vjerovatno najveću avanturu mog života, čuveni Camino de Santiago, put koji mi se mota po glavi već dobrih 6-7 godina. Za one koji ne znaju, radi se o hodočasničkom putu na koji možete krenuti iz Španije, Portugala ili Francuske, sve sa ciljem da stignete u Santiago de Compostelu, kao finalno odredište", napisao je Robert.

Otkrio je kako je odabrao portugalsku rutu te da će prolaziti kroz sela ove zemlje, upoznavati lokalce, isprobavati lokalnu hranu.

Također, otkrio je kako će ovaj put imati i humanitarnu stranu.

"Odlučio sam da na ovoj avanturi prodajem kilometre i da se taj novac donira za obroke u javnu kuhinju Mozaika prijateljstva, humanitarne organizacije koja već dugi niz godina radi divne stvari. Akciju ću zvati 'jedan kilometar - dva obroka' te će svako ko želi moći da uplati iznos od 9 eura da kupi jedan kilometar moje staze i samim tim dva obroka ovim ljudima", pojasnio je u nastavku.