|

Beč je najugledniji evropski, a Sydney svjetski grad

Beč je najugledniji evropski, a Sydney svjetski grad
905
F
FENA
14.2.2017. u 11:45
29
komentara
905

dijeljenja
Beč je najugledniji evropski, a Sydney svjetski grad Beč
Beč nije samo najbolji grad u svijetu po kvalitetu života, već i najugledniji u Evropi. Anketa koja je nedavno provedena na Reputation Insitituteu u Bostonu je pokazala da je Beč među 55 svjetskih metropola, kada je u pitanju internacionalni ugled, veoma visoko rangiran.
Ovaj institut osnovan je 1997. godine i vodeća je istraživačka i savjetodavna firma za reputacija u svijetu. Za svoj studij su ispitali oko 22.000 ljudi iz industrijski najrazvijenijih i gospodarski najmoćnijih zemalja svijeta: SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Japana, Francuske, Njemačke, Italije i Rusije.

Reputacija metropola je ocjenjivana na osnovu različitih faktora kao što su ekonomija, uprava i gradske strukture, ali i karakteristike poput ljepote, sigurnosti i kvaliteta života.

Na prvom mjestu je Sydney koji je zbog položaja, svojih plaža i klime također mnogo puta biran kao najbolje odredište za život i odmor. Na drugom mjestu ove ljestvice je Beč. Grad Beč je zbog umjerenih cijena stanovanja, uređenog gradskog prijevoza i jake kulturne scene po mnogim studijama godinama najbolji grad za život, a sada potvrđeno i najugledniji u Evropi. Na trećem mjestu je Cirih, a slijede ga Toronto i Štokholm, saopćeno je iz EUROCOMM-a.

Top 10 gradova sa najboljim ugledom:

1. Sydney
2. Beč
3. Cirih
4. Toronto
5. Štokholm
6. Edinburg
7. Montreal
8. Rim
9. Vankuver
10. Kopenhagen
Prijavi grešku


Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...