Sviđa li vam se?
138

Baščaršija, Kovači, Pofalići: Kako bi sarajevska naselja izgledala u 2089. godini

L. R.
Foto: Safet Hadžimusić/AI
Foto: Safet Hadžimusić/AI
Bosanskohercegovački fotograf Safet Hadžimusić jučer je podijelio kako bi izgledala pojedina sarajevska naselja u budućnosti.
Naime, on je putem svog Instagram profila podijelio pet ilustracija sarajevskih naselja koji su generisani kroz umjetnu inteligenciju. Tako je predstavio kako će prema umjetnoj inteligenciji Sebilj, Ferhadijua Bravadžiluk, Kovači i Pofalići u 2089. godini.

"Sebilj, Ferhadija, Bravadžiluk, Pofalići, Kovači 2089.", napisao je.

Posebno je zanimljiv prikaz Sebilja, koji bi u 2089. godini bio izdignut, a ispod njega bi se nalazio ugostiteljski objekat. Bravadžiluk i Kovači i dalje djeluju kao da se nalaze u bliskoj budućnosti, dok Ferhadijom šetaju i roboti.

""Metropola", "Sebilj Pro Max", "Izgradio se Sebilj, ima i lift", "Dabogda i do 2289.", bili su neki od komentara ispod objave.

Inače, ovaj sarajevski fotograf je u augustu prošle godine objavio kako bi kralj Tvrtko I Kotromanić izgledao kroz program umjetne inteligencije.

Podsjećamo, otkako je zavladao trend korištenja umjetne inteligencije, na društvenim mrežama bilo je moguće vidjeti kako bi Sarajevo izgledao u 3023., Tuzla u 2500. i Mostar u 2250. godini.