Nova usluga
119

Aviokompanija s Novog Zelanda omogućava roditeljima i djeci da u letu uživaju ležeći

Klix.ba
Aviokompanija Air New Zeland u svojim avionima je uvela mogućnost koja će oduševiti roditelje koji često putuju sa svojom djecom.

Kompanija je 2011. godine uvela sjedala koja se okretanjem pretvaraju u svojevrsni krevet koji je namijenjen zaljubljenim parovima, jer im pruža mogućnost da tokom leta leže zagrljeni.

Sada je kompanija odlučila uvesti još jedan novitet, a to je oprema koja omogućava bebama i djeci da leže tokom leta. Majka ili otac mogu leći pored djeteta. Kompanija je također preradila pojas poznat pod nazivom Cuddle Belt dopuštajući da ga koristi dvoje djece. Ranije su pojas u isto vrijeme mogle koristiti dvije odrasle osobe ili jedna odrasla osoba i jedno dijete.

Foto: Air New Zeland
Foto: Air New Zeland

Ranije su se putnici žalili da je Skycouch uzak za dvije odrasle osobe, a iz kompanije su saopćili da je Skycouch prvobitno bio namijenjen odraslim osobama, ali su kasnije shvatili da bolje odgovara roditeljima s malom djecom, zbog čega su ga odlučili poboljšati.

Foto: Air New Zeland
Foto: Air New Zeland

Skycouch je dostupan na letovima izemđu Novog Zelanda i Sjeverne i Južne Amerike te Velike Britanije i širom Azije. Naravno, nije besplatan. Naprimjer, na letu iz Sydneyja za Los Angeles košta 870 dolara.