{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Apartmani sa sjajnim pogledom na more u napuštenom mostu

18.10.2012. u 16:49
20
5
Apartmani sa sjajnim pogledom na more u napuštenom mostu
20
Kada se proširila vijest da bi stari most u Salernu u Italiji mogao biti srušen, tim arhitekata je preuzeo odgovornost na sebe da spase most i izvuku najveću moguću korist iz svega toga.

Samuel Nageotte i kompanije OFF Architecture i PR Architects su udružili snage i predstavili set vertikalnih naselja izgrađenih jedno na drugom ispod mosta.


Korištenjem ove tehnike, privatni stanovi bi bili poredani vertikalno, a javne površine bi bile postavljene horizontalno, što bi stvorilo nevjerovatan grad ispod ove relikvije italijanskog inžinjerstva.


Inspirisan antičkim mostom, Solar Park South će se sastojati od sistema mostova i tunela. Most bi spajao javne površine kao što su centri kulture, odmarališta i trgovine, a tunelima bi bili regulisani rezervoari za vodu, parking prostor i druge potrebe.


Tim planira za izgradnju iskoristiti što je moguće manje materijala, a cijelo naselje će biti izgrađeno kao jedno veliko eko selo. Sakupljanje kišnice bi stvaralo zalihe vode za sve potrebe, a obližnji vulkan Etna bi zagrijavao sve prostore.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: