Singapur
0

'All-inclusive' usluga za samo 120 eura

Sarajevo-x.com
Pokušavajući se snaći u teškoj ekonomskoj situaciji koja je zadesila cijeli svijet jedan singapurski biznismen se dosjetio kako pomoći i sebi, a i onima koje je kriza zadesila. Odlučio je prestati naplaćivati sve pojedinačne usluge u svom hotelu Quincy, tako da se sada posjetiocima za samo 120 eura pruža 'all-inclusive' usluga, javlja Reuters.

Putpuna usluga za nešto više od stotinu eura u hotelu Quincy podrazumijeva sva tri dnevna obroka, piće, korištenje mini-bara, praonice za veš, te obavljanje lokalnih telefonskih poziva.

Vlasnik hotela smatra da će ovakva usluga biti privlačna brojnim biznismenima koji dolaze u Singapur, a pogotovo sad za vrijeme globalne krize.

"Svjesni smo da su naše cijene dosta niže u odnosu na druge singapurske hotele, uz to pružamo i 'all-inclusive' uslugu, ali to je naš odgovor na krizu koja nas je zadesila. Svi gosti koji dođu nama su veoma važni i u suštini ravnopravni", kazao je menadžer hotela Frank Hardy za Reuters.

U hotelu se nalazi 108 moderno opremljenih soba, pristup internetu je slobodan, a hotel posjeduje i bazen, saunu i teretanu.

"Moramo se prilagođavati ekonomskim prilikama stoga smo i odlučili za tako nisku cijenu ponuditi 'all-inclusive' uslugu. Mislimo čak da smo i prvi koji su započeli s ovakvim snižavanjem cijena u hotelu i pružanjem potpune usluge, kako bi bar na neki način umanjili teške posljedice ekonomske krize" kazao je Daryl Lee, zamjenik direktora kompanije Far East u čijem vlasništvu je i hotel Quincy.