Skytrax
0

Aerodromi s najboljom uslugom na svijetu

Sarajevo-x.com
Britanska konsultantska firma Skytrax napravila je popis najboljih svjetskih aerodroma. Tokom njihove studije ispitivani su putnici o zavodoljstvu u čak 38 oblasti, među kojima su usluge, ambijent na aerodromima, rezervacije, dolasci i transferi.

Istraživanjem je bilo obuhvaćeno više od 190 svjetskih aerodroma. Putnici su najčešće hvalili čistoću, učinkovitost, dizajn i sadržaje.

Naravno, posebno su bili oduševljeni aerodromima koji imaju besplatnu masažu na stolicama, internet i kino, te onim s vodopadima, dok su posebno oduševljeni jednim koji ima i vrt s leptirima.

Skytraxova lista pet najboljih svjetskih aerodroma:

Prvi je Singapore Changi Airport. Putnici ga vole zbog svih besplatnih pogodnosti (internet, stolice s masažerima, kino, vodopadi i vrt s leptirima). Tu su i mnoga odlična mjesta za jesti, u svim rasponima cijena, uključujući i supermarket. Aerodrom je također vrlo dobro ocijenjen kad je riječ o usluzi.
Slijedi Međunarodni aerodrom Seoul Incheon. Najveći je to aerodrom u Južnoj Koreji, a putnici su prezadovoljni njegovom čistoćom, kao i "živahnim i prostranim dizajnom", te učinkovitošću. Neki su bili vrlo sreni jer je u određenim dijelovima aerodroma zasađeno cvijeće, što im je "dobro došlo za odmor".
Treći na svijetu je Međunarodni aerodrom u Hong Kongu. Jedan od ispitanika je rekao da je to najčišći aerodrom koji je ikad vidio, a drugi je hvalio odličan izbor trgovina i restorana.
Aerodrom u Minhenu je visoko rangiran zbog odličnih pisti, mira, čistoće, te operativnosti.
Posljednji na ovoj listi, Međunarodni aerodrom u Kuala Lumpuru, koji je otvoren 1998., ocijenjen je kao miran i prostran, sa prijateljski nastrojenim osobljem, te velikim izborom jela.