|

2012. se otvara prvi hotel u svemiru

2012. se otvara prvi hotel u svemiru
0
S
Sarajevo-x.com
3.11.2009. u 13:00
6
komentara
0

dijeljenja
2012. se otvara prvi hotel u svemiru
Multimilionski projekat otvaranja prvog hotela u svemiru trebao bi uroditi plodom 2012. godine. Upravo tada hotel bi trebao otvoriti svoja vrata gostima, uprkos kritikama na koje je cijela ideja naišla.
Arhitekti iz kompanije Galactic Suite Ltd., sa sjedištem u Barceloni, najavili su kako će hotel orbitirati oko zemlje, a moći će primiti četiri gosta i dva astronauta.

Za boravak od tri noći gosti će morati platiti tri miliona eura, s tim da će prethodno proći kroz osmosedmični kurs na tropskom otoku.

U toku boravka 15 puta će imati priliku da vide izlazak Sunca, a oko svijeta će putovati svakih 80 minuta, saznaje Reuters.

Svi koji se odluče na ovu avanturu morat će odjenuti odgovarajuću odjeću koja će im omogućiti lebdenje po sobi pridržavajući se za zidove kao Spiderman.

"Mislim da je zaista normalno misliti kako će naša djeca za 15 godina vikende provoditi u svemiru", kaže Xavier Claramunt iz španske kompanije.

Industrija svemirskog turizma počela je poprimati svoj oblik gradnjom svemirskog aerodroma u Novom Meksiku, odakle će biti organizovana komercijalna putovanja u ovo prostranstvo.

Britanski tajkun Richard Branson iz kompanije Virgin Galactic vodit će turiste u svemir za 200.000 dolara po letu.

Vjerovali ili ne, čak i u ovim teškim vremenima preko 200 putnika izrazilo je interesovanje za putovanje u svemir, a najmanje 43 već je rezervisalo svoje mjesto.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...