Fotogalerija
0

14 najromantičnijih destinacija na svijetu

Sarajevo-x.com
Povodom 14. februara koji se slavi kao Dan zaljubljenih ili Valentinovo, američka medijska kuća CNN objavila je listu 14 najromantičnijih destinacija na svijetu, koju vam prenosimo u cijelosti.

Vodopadi Iguazu , Argentina - Brazil Vodopadi se prostiru na području od 2.700 metara i imaju oblik polukruga, a sastoje se od 275 posebnih vodopada. Mjesto gdje ćete se sigurno dobro provesti.

Bali, Indonezija Bali nudi savršenu kombinaciju romantičnog okruženja i prelijepih, luksuznih odmarališta.

Venecija, Italija

Venecija je italijski grad smješten na vodi. Uživajte u vožnji godolom kroz uske kanale i ako se slučajno tamo zateknete za Valentinovo, doživjet ćete spektakularan karneval.

Bora Bora, Francuska Polinezija

Nalazi se na trećem mjestu liste Sedam novih svjetskih čuda. Savršeno mjesto za bijeg za zaljubljene koji žele provesti kvalitetno vrijeme pored plavog mora.

Alpe, Švicarska

Alpe su nekada nosile naziv 'raj mlade bračne parove'. Švicarske planine nude zavodljivost slikovitog pejzaža i ljepotu čarobnih Alpa.

New York City, USA

Šetnja Central Parkom tokom ljetnih dana, poljubac sa voljenom osobom na Times Squeru ili pogled sa vrha zgrade Empire Statea - New York City nudi za sve ponešto.

Santorini, Grčka

Davno je rečeno da su zalasci sunca u Santoriniju najljepši na svijetu. Pogled sa otoka koji oduzima dah čine Santorini najomiljenijim mjestom za idealan romantični provod.

Huanglong, Kina

Huanglong je području u Kini koje je poznato po bazenim nastalim taloženjem kalcita okruženo je vrhovima planina prekrivenim snijegom i brojnim vodopadima. Predio je dom za brojne ugrožene vrste životinja, kao što su velika panda i majmun sa zlatnim nosem.

Dalmacija, Hrvatska

Dalmacija je obalni predio Hrvatske. Tirkizno plavo more je okruženo malim otocima i brežuljcima, koji garantuju da će boravak u Dalmaciju biti prava avantura.

Jaipur, Indija

Jaipur je glavni grad kraljevske Indije. U panorami grada dominiraju kraljevske palače i prelijepi pejzaž koji je kao stvoren za romansu.

Sveta Lucija , Karibi

Svata Lucia je vrlo popularna destinacija koju posjećuju tek vjenčani parovi za medeni mjesec kao i oni koji planiraju vjenčanje na Karibima. Prirodna ljepota tropskih otoka pravi je magnet za zaljubljene.

Niagara, Kanada- SAD

Svjetski poznati vodopadi desetljećima su omiljena destinacija brojnih turista. Kako biste što duže pamtili posjetu Niagari, možete se spustiti do podnožja vodopada i posjetiti pećinu iz njega.

Poluotok Kerry, Irska Irska je puna predijela od kojih van zastaje dah, a koji će vam dočarati idiličan seoski život, a i buku velikih grada.

Pariz, Francuska Lista najromantičnih destinacija ne bi bila kompletna bez francuskog glavnog grada Pariza. Svake godine, grad privlači hiljade turista koji se dive njegovoj ljepoti i sjaju.