lifestyle
7

Putnici otkrili tajne: Seksaju se u taoletu, imaju grupni seks, varaju...

Klix.ba
Hostelbookers proveo je anonimnu anketu među ljudima i njihovim aktivnostima na godišnjim odmorima. Seks je nezaobilazna aktivnost, no u anketi se navode i sočni detalji. Tako ih je mnogo priznalo da svoje partnere prevare upravo na godišnjem odmoru i to ne s jednom, već više osoba, a nekada i s dvije istovremeno.

U anketi je učestvovalo 11.000 ljudi koji su priznali svoje seksualne tajne s godišnjih odmora. Muškarce najviše privlače žene iz Rusije, Poljske i Kolumbije, dok žene privlače muškarci iu Irske, Australije i Britanije.

Nijemci, Britanci i Francuzi su izglasani kao najteže nacije kada je u pitanju "zaglavljivanje", odnosno seks za jednu noć.

Iako mnogi misle da su hotelske sobe te koje kriju najviše tajni, to nije tačno. Većina ovih aktivnosti događaju se upravo vani i njih 22 posto je priznalo kako to rade isključivo izvan soba.

Najčešće intimne dodire s jednonoćnim partnerima razmjenjuju u toaletima, bazenima, javnim parkovima ili prostorija hostela. Bilo je i onih koji su to probali u autobusima, vozovima, šumi, na balkonu, u čamcu, pod javnim tušem i sl.

Blizu 70 posto ispitanih je imalo seks s nekim od lokalnog stanovništva, 17 posto sa hotelskim osobljem, a blizu 10 posto je spavalo s pet ili više osoba tokom jednog godišnjeg odmora. Više od 17 posto osoba nosi svoje seksualne igrače na put.

Kada je u pitanju korištenje zaštite, Talijani. Grci, Bugari, Portugalci i Brazilci je korite u najvećem procentu, dok Kinezi, Turci. Mađari i Malezijci u velikom procentu ne koriste.

Od 11.000 ispitanih, blizu 56 su bile ženske osobe. Ispitani su dobi od 17 do 50+, a većina ih je bila između 22 i 30 godina starosti.

Oko 48 posto osoba prekinulo je sa svojim partnerom zbog/tokom/nakon godišnjeg odmora, a 16 posto je prevarilo svoje partnere tokom putovanja. "Najnevjernije" nacije su Brazilci, Francuzi i Bugari.

No, ipak ne okonča sve tako loše. Jedna od pet osoba pronađe ljubav na nekom od putovanja koja okonča vezom.