Bonito
0

Promo / Prvi put u Banjoj Luci svečano obilježen Dan majki, 300 majki na jednom mjestu!

Sponzorirani članak
U nedelju, 21.5.2017. organizovana je svečana proslava povodom Dana majki koji obilježavamo 14. maja. Preko 300 žena i majki bile su tu da uveličaju i upotpune ovaj divan događaj.

Kompanija Mladegs Pak d.o.o., sa svojim brendom Bonito, stala je iza Dana majki kao jednog od najvažnijih dana u godini. Želeći da mjesec maj bude mjesec u kojem će majke dobiti posebnu pažnju za posao koji svakodnevno rade i istaknu majke kao stub porodice, a samim tim i društva, kreiran je niz aktivnosti sa osvrtom na ovu temu. Jednomjesečna kampanja, prožeta je videom koji šalje snažnu poruku o važnosti uloge žene i majke, a završnim svečanim događajem u Gradskom pozorištu Jazavac, upotpunili smo samu kampanju.

Uz druženje, koktel, fotografisanje i iskreni osmijeh, žene su imale priliku da razmjenjuju iskustva i pričaju o herojstvu sa kojim majke žive u tišini, bez adekvatnog društvenog priznanja za posao koji svakodnevno obavljaju. Posebnu emotivnu notu nosila je činjenica da su žene osjetile da nisu same i da imaju podršku svih majki koje razumiju kroz šta sve jedna majka mora da prođe kroz obavljanje životne uloge.

Poseban doprinos ovoj činjenici dale su gošće Adriana Basara i Maja Isović Dobrijević, koje su se obratile zvanicama sa par riječi podrške. "Posebna je čast biti majka 4 djece, predsjednica Humanitarne organizacije Budimo ljudi i obavljati sve obaveze u društvu koje je stvoreno i prilagođeno svima jednako i muškarcima i ženama", rekla je Adriana. Na kraju ovog divnog druženja, majke su imale priliku uživati u predstavi "Bračni parastos" u izvedbi glumaca Gradskog pozorišta "Jazavac", čime je upotpunjeno veče kreirano samo za osmijeh majke.

Bonito se potrudio da nam vrati svijest o ulozi žene, i još jednom kaže svim majkama: "Hvala vam što ste naši superheroji!"

Svečano obilježen Dan majki, sa preko 300 majki na jednom mjestu! Prenosimo vam dio divne atmosfere sa proslave povodom Dana majki koji obilježavamo 14. maja.

Uz druženje, koktel, fotografisanje i iskreni osmijeh, žene su imale priliku da razmjenjuju iskustva i pričaju o herojstvu sa kojim majke žive u tišini, bez adekvatnog društvenog priznanja za posao koji svakodnevno obavljaju. Na kraju ovog divnog druženja, majke su imale priliku uživati u predstavi „Bračni parastos“ u izvedbi glumaca Gradskog pozorišta "Jazavac", čime je upotpunjeno veče kreirano samo za osmijeh majki.