150-200 plovila
0

Prva međunarodna turistička regata "Sava nautik" u Brčkom sa 1.000 učesnika

FENA
Prva međunarodna turistička regata "Sava nautik" najavljena je na današnjem sastanku u organizaciji brčanskog Udruženja "X Centar", a održat će se u petak i subotu, 16. i 17. augusta u Brčkom.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Vlade Brčko distrikta BiH na čelu s gradonačelnikom Sinišom Milićem kao i predstavnici Policije Brčko distrikta BiH i drugih udruženja koji će pomoći održavanju sigurnosti regate.

Igor Milićević iz Udruženja "X centar" rekao je kako očekuju 1.000 učesnika, odnosno od 150 do 200 plovila iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić istaknuo je kako Vlada rado podržava manifestacije koje se tokom ljeta organiziraju na rijeci Savi.

"Ova regata sastavni je dio manifestacije Savski cvijet. U interesu nam je da tokom ljeta rijeka Sava bude što otvorenija prema građanima, pogotovo kada su u pitanju ovakvi događaji koji imaju međunarodni karakter", poručio je gradonačelnik Milić.

Predsjednik Udruženja "X Centar" Saša Slavnić naglasio je kako posjetitelje prvi dan regate očekuje takmičenje u pecanju na plovak bijele ribe za pionire do 14 godina, prezentacija nautičke opreme, gastronomska ponuda ribolovačkih i lovačkih udruženja kao i zabavni program, a da će drugi dan biti organizirano spuštanje regate od Vučilovca prema gradu.

Pokrovitelj manifestacije je Vlada Brčko distrikta BiH, saopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH.