lifestyle
0

Prva izložba amaterske digitalne fotografije - NTCHS Digitalno ljeto

Sarajevo-x.com
Dok mnogi profesori i stari majstori odlučno odbijaju novitete koje je sa sobom donijela digitalna fotografija, na tržištu postoji više stotina fotoaparata koji umjesto filma za zapis koriste memorijsku karticu.

Jednostavnija i pristupačnija, omogućila nam je da fotografiju provjerimo odmah nakon što je slikana, da je obradimo na kompjuteru na različite načine, šaljemo je elektronskom poštom ili uklopimo u prezentacije. Nema više krivo stavljenog ili osvetljenog filma, razvijanja i išcekivanja kako će ispasti koja fotografija, a slike kojima nismo zadovoljni iste sekunde možemo izbrisati.

Kompanija NTCHS jedna je od onih koja strogo vodi računa o kulturnim dešavanjima I uvijek ih maksimalno podržava stoga su u julu i avgustu 2005. godine organizirali jedno takvo, zapravo akciju "NTCHS Digitalno ljeto" koja je protekla izuzetno dobro.

Prvobitna ideja je bila da se na jednom mjestu okupi što veći broj amaterskih digitalnih fotografija I da se na neki nacin pokaže ostatku svijeta kreativnost bosanaca i hercegovaca putem web stranice www.ntchs-shop.ba. Za samo 60 dana sakupljeno je 548 sjajnih fotografija koje zaista vrijedi pogledati.

Činjenica da se na ovu akciju odazvao ovoliki broj ljudi bila je osnovna vodilja da se organizira i prva izložba amaterske digitalne fotografije, kako bi se se na neki način odužili svima koji su ucestvovali u akciji.

Prva izložba održana je 14.10.2005 godine u Mercator Centru Sarajevo,a sve Vas koji niste imali priliku da je posjetite pozivamo da to učinite u Merkator Centru Tuzla gdje ce 22.10.2005 godine biti postavljena ista izložba. Iako je takmičarski dio završen i dalje možete slati svoje fotografije.

Posjetom ovog web sajta iskažite svoju kreativnost, objavite svoje fotografije cijelom svijetu i postanite dio našeg svijeta.

Jer, jedna fotografija vrijedi više od 1 000 riječi...