lifestyle
263

Proljetna trka "Deksalgin 5K spring run" 23. aprila kroz najljepše dijelove Sarajeva

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon brojnih uspješnih projekata, nevladina organizacija Marathon Sarajevo će organizovati i novu proljetnu trku u Sarajevu, "Deksalgin 5K spring run".

Generalni sponzor trke je farmaceutska kompanija Nobel Ilaç, predstavništvo u BiH, koja je prisutna u našoj zemlji već gotovo dvanaest godina.

Ovaj sportski i društveno odgovorni projekt je organizovan u svrhu promocije zdravog i aktivnog života naših sugrađana. Ovom prilikom organizatori žele doprinijeti građenju zdravijeg i aktivnijeg okruženja, a utrka će biti odlična prilika za napredne trkače da testiraju brzinu kao i za trkače početnike da pokušaju ostvariti prvi izazov koji je da se istrči distanca od pet kilometara.

Broj učesnika će biti ograničen na 450, a start utrke duge pet kilometara bit će postavljen u Titovoj ulici ispred BBI Shopping Centra u nedjelju 23. aprila u 10 sati.

Trasa utrke vodit će trkače kroz najljepše dijelove Sarajeva: Titova ulica, Marijin Dvor, Obala Kulina bana, Vijećnica, Sebilj, Vječna vatra, BBI centar. Svi građani su dobrodošli da kao publika izađu i podrže učesnike i učesnice i uživaju u zabavnom programu u zoni starta i cilja.

Mapa trka i sve dodatne informacije se nalaze na web stranici www.sarajevomarathon.ba.

"Kao farmaceutskoj kući, pitanje zdravlja i zdravih životnih navika nam je u prvom planu! U svijetu povećanog stresa, nezdravih životnih navika, pretilosti, smanjenih aktivnosti i generalnog smanjenja kvalitete života čovjeka, ključno je povećanje svijesti i djelovanje svakog pojedinca. Generalno sponzorstvo proljetne utrke, 'Deksalgin spring run' i saradnja sa NVO Marathon je projekat kojim želimo doprinijeti kvaliteti života građana. Upravo trčanje, koje zahtijeva samo dobru volju i minimum finansijskih sredstava, pravi je put za zadovoljstvo koje se stvara pri spoznaji da se čini nešto dobro za zdravlje", kaže Belma Čelebić-Zećo, produkt menadžerica kompanije Nobel Ilac, predstavništvo u BiH.

Na trku su dobrodošli kako profesionalni atletičari, tako i rekreativci starosne dobi iznad 10 godina, a online registracija za trku moguća je do utorka 18. aprila do ponoći na web stranici udruženja Marathon Sarajevo.

Nakon registracije, trkači će biti u mogućnosti da podignu svoj startni broj u subotu 22. aprila od 12 do 20 sati na štandu NVO Marathon (III sprat, BBI Shopping Centra). Kotizacija iznosi 15 KM, a svi učesnici će dobiti specijalnu majicu, broj sa čipom za mjerenje vremena, te osvježenje i razne poklone sponzora utrke prilikom prolaska kroz cilj. Nakon trke, rezultati će biti objavljeni na stranici udruženja Marathon.

"Radi se o jednoj od dvije potpuno nove utrke koje ćemo od ovog proljeća ponuditi. Zahvaljujući našem decenijskom radu i aktivnom angažmanu u zajednici broj trkača i Sarajevu, ali i širom BiH je znatno porastao i vrijeme je da naš grad dobije još dvije nove proljetne utrke. Slušali smo trkače koji su nam rekli šta im nedostaje i odmah smo poduzeli inicijativu. Posebno smo sretni što sarađujemo sa ovako entuzijastičnom kompanijom kao što je Nobel Ilac jer će na ovoj trci biti više od 100 učesnika samo iz njihove kompanije i partnerske mreže i to je za svaku pohvalu", rekao je Erol Mujanović iz Udruženja Marathon Sarajevo.