{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prodaja digitalnih foto aparata porasla za 30% u 2004.

S
7.1.2005. u 10:12
0
0
Prodaja digitalnih foto aparata porasla za 30% u 2004.
0
Prodaja digitalnih foto aparata porasla za 30% u 2004.
Photo Marketing Association International (PMAI) je nedavno izvršila istraživanje američkog tržišta vezano za prodaju fotoaparata. Rezultati nisu bili začuđujući, a nešto više o tome kao i grafički prikaz vam donosi blog Digitalna Fotografija.
U samoj 2004. godini, prodaja digitalnih aparata porasla je za 30% i time uzela 67% ukupnog tržišta. PMAI smatra da će se pozitivni trend nastaviti i ove godine da bi se konačno usporio krajem 2006. godine.

Kao razlog za to navode činjenicu da će potrošači sve rjeđe kupovati nove aparate jer će kvaliteta sadašnjih biti dostatna za većinu korisnika. Dok su digitalni aparati prije par godina bili od 2.0 megapixela i često bez optičkog zooma, današnji prosjek je 4.0 megapixela i minimalno 3x optički zoom.

Pored prodaje digitalnih aparata i broj izrađenih fotografija urađenih digitalnim aparatima je u porastu. To zahvaljuju pristupačnijim cijenama izrade u radnjama i prodaji kolor štampača za kućnu radinost jer izrada većih formata još uvijek je jeftinija pri kućnoj izradi.

Sve u svemu, ova prošla 2004. godina donijela nam je nekoliko bitnih promjena u fotografskoj industriji. Evo i nekih bitnijih vijesti koji su obilježile zadnjih 12 mjeseci:

- dSLR aparati su postali pristupačniji (EOS300d, Nikon D70)
- Megapixelaža dostigla 8.0 megapixela kod point-n-shoot
- Kodak preusmjerava fokus na digitalnu fotografiju
- Oštri pad cijena digitalnih aparata ali i memorijskih kartica

Više o očekivanjima u 2005. godini u polju digitalne fotografije i o fotografiji uopće čitajte na izvrsnom blogu Digitalna Fotografija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: