Posljednjih 100 dana
19

Procurili do sada nepoznati detalji iz života princeze Diane

Klix.ba
Prošlo je skoro 20 godina od smrti princeze Diane, a njen život i dalje je u žiži medijskog interesovanja. U sklopu dokumentarca "Dianinih posljednjih 100 dana", čiji je autor britanski novinar Martin Bashir, otkriveni su novi detalji posljednjih dana njenog života.

Prema dokumentarcu ljubav Dianinog života bio je Hasnat Khan, hirurg iz Pakistana koji je radio u Londonu. Sretali su se u bolnici u kojoj je liječena njena prijateljica. Voljeli su se, ali Khan nije bio siguran da njihova veza ima budućnost zbog kulturalnih razlika i medijske pažnje koju bi njihova veza izazvala, a na koju nije bio spreman.

Tokom službene istrage Dianine smrzi Khan je rekao kako je krila vezu s Dodijem Al Fayedom od njega te da ju je posljednje noći stalno zvao na telefon ali da je nije mogao dobiti i da je mislio da je promijenila broj.

Dodija Al Fayeda zamalo nikad nije upoznala. Bila je na ljetovanju u Saint Tropezu s njegovim ocem Mohamedom, a povela je i svoje sinove Williama i Harryja. Tog je ljeta upoznala Dodija.

Mrzila je medije ali ih je znala okrenuti u svoju korist. Često se ljutila i zbog izjava i intervjua koje su njeni prijatelji i članovi porodice davala novinarima. Kraljevski glasnogovornik Dickie Arbiter rekao je da se osjećala "lovljeno i progonjeno". Ipak, upravo su mediji bilo sredstvo kojim je slala poruke i slala poruke Charlesu za njegovo ponašanje.

Imala je težak odnos sa svojom majkom Frances Shand-Kydd. Njena majka se dva puta udavala pa je Diani bilo presudno da njen brak s Charlesom funkcionira. Nakon što se Diana razvela, njena majka se protivila njenim novim vezama, naročito kada su pitanju bili muškarci muslimanske vjeroispovijesti i napetost između njih dvije stalno je rasla.

Diana nije željela plesati s Johnom Travoltom na jednoj večeri. Željela je plesati s plesačem Mikhailom Baryshnikovom koji je bio njen "junak", ali odluka da to bude Travolta joj je nametnuta.