lifestyle
0

Prkosite vrućinama

Sarajevo-x.com
Sezona visokih vanjskih temperatura je uveliko počela, te se dan za danom kupamo u vlastitom znoju i dahćemo i pušemo. Činjenica je da nam loš izbor odjeće za svaki dan može dodatno zagorčati život, zato saznajte koji će materijali, krojevi i modni dodaci učiniti da se za vrijeme ekstremnih vrućina osjećate ugodnije u vlastitoj koži.

Izbjegavajte tamne boje i radije se opredijelite za odjeću bijele boje ili svijetlijih, neutralnih tonova, jer ćete se tako manje znojiti i ugodnije osjećati.

Ako se, tokom vrelih ljetnih dana, nenormalno znojite, obavezno izbjegavajte svilu ili debeli lan, ako ne želite da hodate sa ogromnim i upečatljivim mrljama od znoja.

Za visoke vanjske temperature idealna je odjeća od prirodnih vlakana poput pamuka. Naravno, na tržištu također možete naći sintetičke i materijale izrađene uz pomoć najnovijih tehnologija, ali ništa nije ugodnije za vašu kožu od pamuka.

Ne bi bilo loše da počnete nositi rupičaste ili mrežaste odjevne predmete, koji su veoma prozračni. Također uvijek birajte lepršave haljine, lagane tunike ili široke, "živahne" suknje. Nemojte ni slučajno na sebe navlačiti preuske odjevne predmete, jer će biti nepodnošljivi kada sunce nemilosrdno prži.

Kada je riječ o torbama, svoje stvari pokušajte ugurati u manju i lakšu torbu, umjesto da se patite sa glomaznim torbama koje su nezgodne za nositi.