Precizne upute
58

Predstavljanje prvog Penjačkog vodiča za BiH večeras u Sarajevu

Klix.ba
U srijedu, 28. 2. 2018. godine, od 19:30 sati u Kriterionu Sarajevo bit će predstavljen prvi Penjački vodič za Bosnu i Hercegovinu, u organizaciji Planinarskog društva Željezničar Sarajevo, Singing Rocka BiH i platforme Via Dinarica.

Ovo je prvi vodič tog tipa na ovim prostorima, te obuhvata sva penjališta u BiH, sa preciznim uputama i odgovarajućim fotografijama smjerova i penjališta. Vodič je objavljen u izdanju Balkan Coloursa, a autori su Igor Vukić i David Lemmerer.

Jedan od ciljeva vodiča je promocija i popularizacija sportskog penjanja, ali i skretanje pažnje na potencijale i na sve ono što penjališta u BiH pružaju zaljubljenicima ovog sporta. Vodič će biti dostupan za prodaju, o čemu će više informacija biti dostupno na događaju u Kriterionu.

Osim promocije vodiča, posjetioci će imati priliku da stupe u kontakt sa predstavnicima kompanije Singing Rock u BiH, prijave se na Vučko Trail 2018, upišu kurs sportskog penjanja PD Željezničar, kao i dobiju sve potrebne informacije o platformi Via Dinarica.

Vezani članci