Šta ste sanjali?
31

Postoji šest vrsta snova, neki od njih najavljuju budućnost

Klix.ba
Mnogi ljudi se ne sjećaju onoga što su sanjali, međutim to ne znači da nisu. Neki snovi su jasni i urežu se u pamćenje, dok su drugi zbunjujući i brzo ih zaboravimo. Obratite pažnju na ono što ste sanjali pa pokušajte to povezati s onim što vam se dogodilo prije, a možda i nakon određenog sna.

Snovi nam često pokušavaju nešto reći, pomoći u rješavanju problema, najavljuju budućnost.

Postoji šest osnovnih vrsta snova:

1. Snovi koji pročišćavaju

Svi mi, manje više, imamo emocionalne ispade. Postoje dani i događaji koji nas čine vrlo emotivnima, i to do te mjere da to počinje duboko utjecati na nas. Pročišćavajući snovi pomažu da se iz nas izbace loše emocije, zapravo emocionalni otpad. Ti snovi su uglavnom katarzične prirode-oslobađaju nas i vode duhovnoj ravnoteži. Pomažu nam da se tokom emotivnih problema osjećamo lakše, bolje i smiruju nas.

2. Snovi iz kojih učimo

Takvi snovi imaju moralnu lekciju ili poruku skrivenu u njima. Pojavljuju se kada smo možda suočeni s nekom dilemom ili nečim drugim u našim životima. Ova vrsta snova usredotočena je na rješavanje dileme i odabir pravog puta. Ponekad je to jasno i očigledno, a ponekad je potrebno dobro razmisliti o poruci sna.

3. Snovi koji rješavaju probleme

Ovo su najčudnije vrste snova. To su snovi koji dolaze iz naše podsvijesti, a tamo se i sakuplja većina naših svakodnevnih problema. Ipak, ne uspiju svi doprijeti do tog skrivenog ugla mozga tako da rješenja problema ostaju zakopana duboko u podsvijesti. Kroz snove izlaze iz te dubine uma i pomažu nam riješiti probleme koje imamo u "budnom" životu. Takvi snovi su dio života mnogih naučnika.

4. Snovi vrlo intuitivnih ljudi

To su snovi puni slutnji i predviđanja koji su na nivou intuicije, a pomažu ljudima kod kojih je intuicija vrlo izražena. Takvi snovi mogu nam govoriti o događajima koji će se tek dogoditi u našem životu. Ako imate sreće, takvi snovi bi nam mogli reći i kako da se spasimo od problema ili napetosti koje nas očekuju.

5. Snovi koji vode na duhovno putovanje

U ovom slučaju riječ je o snovima koji su utemeljeni na duhovnom putu nekog čovjeka. Oni nas usmjeravaju u pokušajima da ostanemo na kvalitetnom duhovnom nivou. Ako "skrenemo" s pravog puta, snovi će nas upozoriti na to. Svako bi trebao slušati svoje snove jer nam oni pomažu razumjeti šta je dobro za nas, a šta ne.

6. Snovi zbog vanjskih utjecaja

To su snovi koji se temelje na dnevnim događajima. Dijelovi našeg svakodnevnog života ostaju u našoj podsvijesti i doprinose stvaranju ovakvih snova. Takvi snovi se mogu činiti poput našeg uobičajenog života, ništa posebno niti spektakularno. Međutim, ponekad pomažu da se neki događaj sagleda iz drugog ugla i tako bolje razumije.