{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslušajte mamu i otkuhavajte veš

22.8.2013. u 10:09
0
11
Poslušajte mamu i otkuhavajte veš
0
Poslušajte mamu i otkuhavajte veš
Vaš oprani veš možda ima miris svježine, ali nemojte se uljuljkati u lažni osjećaj čistoće, ako ga perete na manje "agresivan" način.
Odbiti da koristimo visoke temperature i agresivne deterdžente koje su koristile naše majke i koje još koriste, možda je pozitivno za samu tkaninu, okoliš i osjetljivu kožu, ali to bi nas moglo itekako koštati zdravlja.

Istraživanje je pokazalo da niske temperature pri pranju veša ne ubijaju potencijalno štetne bakterije na našem rublju, a uz to i pretvara našu mašinu za veš u leglo bakterija.

Dr. Lisa Ackerley kaže kako obično vjerujemo da klasično pranje odjeću čini čistom, ali da to ne mora nužno značiti da je ona čista na "higijenski način", prenosi Daily Mail.

Trend smanjivanja temperatura prilikom pranja veša i korištenje preblagih deterdženata itekako utječu na učinkovitost procesa pranja. Bakterije i dalje ostaju na odjeći, što dovodi do narušavanja našeg zdravlja. Dakle, ako vam majke govore da odjeću morate otkuhavati i koristiti deterdžent koji i ona koristi, bolje će biti da je poslušate.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: