Posjeta mističnom domu Mihaila Bulgakova

Posjeta mističnom domu Mihaila Bulgakova
0
F
FENA
10.7.2006. u 15:01
0
komentara
0

dijeljenja
Posjeta mističnom domu Mihaila Bulgakova Mihail Bulgakov
Dom muzej ruskog pisca Mihaila Bulgakova u Moskvi, gdje su se svojevremeno sreli Sergej Jesenjin i Isidora Dankan, u ljetnjim mjesecima bit će otvoren preko noći.
Prema riječima autora projekta Igora Kozlova, novitet je predstavljen proteklog vikenda, počevši s posjetom stana gdje je živio Bulgakov a završio se u Domu Paškova odakle je napuštala Moskvu svita Volanda, heroja Bulgakovljevog znamenitog romana "Majstor i Margarita", prenijela je agencija RIA "Novosti".

Na ulasku u muzej gosti sreću heroje - Berlioza, Margaritu i druge ličnosti kao i ogromnog crnog mačka Begemota koji živi u Domu od njegovog remonta.

Begemota, koji je jedan od likova romana, svi tetoše. No, kako je rekao Kozlov, on nije uvijek raspoložen za društvo jer su mu dosadila brojna snimanja i čim vidi više od dva čovjeka, bježi u podrum.

Prema riječima direktora Doma Ljudmile Kostine, noćni projekt muzeja odgovara radnji romana gdje je sve puno mistike. I posjetioci se uklapaju u atmosferu.

U vitrinama, iza slika i na stolovima ostavljaju zapise sa željama. Naprimjer, "Želim da sretnem svog Maestra" ili "Hoću da sretnem svoju Margaritu".

Protekle godine, kako je navela Kostina, u Domu Bulgakova srela su se tri para, što je završeno brakom.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.