{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Popis stanovništva preko interneta

F
17.10.2005. u 19:19
0
0
Popis stanovništva preko interneta
0
Popis stanovništva preko interneta
Ministarstvo unutrašnjih poslova i telekomunikacije donijelo je odluku da izmijeni 85 godina star način prikupljanja podataka prilikom popisa stanovništva jer su rastuća svijest japanskih građana o privatnosti i miješanje kriminalaca omeli provođenje popisa početkom ovog mjeseca.
Više nego ikad ranije građani su odbili da prime popisivače u kuću, a otkriveno je i oko 100 slučajeva u kojima su se kriminalci, u namjeri da ukradu lične podatke građana, lažno predstavljali kao popisivači. Japanska vlada sada planira prikupljanje podataka putem interneta ili slanjem obrazaca poštom.

Lični podaci poput telefonskih brojeva, adrese i godišta vrlo su tražena roba na japanskom crnom tržištu jer ih kriminalci prodaju osiguravajućim kompanijama, reklamnim agencijama i svim drugim firmama u potrazi za eventualnim mušterijama.

Firme po dobijanju podataka šalju velike količine reklamnog materijala poštom i putem telefona pokušavaju da nametnu svoje proizvode i usluge.

Mafijaši također, saznavši sastav porodice i njen telefon, pokušavaju raznim prevarama iznuditi novac, naročito od samaca u poznijim godinama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: