Crowdfunding
702

Pomozimo Nadiru da ode na bodybuilding takmičenje u Ohio

Piše: M. A.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Nadir Hajro, bodybuilder sa cerebralnom paralizom iz Sarajeva, pokrenuo je crowdfunding kampanju na platformi Indiegogo, a prikupljena novčana sredstva planira koristiti tokom ove i naredne godine kako bi se adekvatno pripremio za bodybuilding takmičenje Arnold Classic 2020. godine u Ohiju.

Naime, on planira prikupljeni novac iskoristiti za nabavku potrebnih suplemenata, za troškove treninga, adekvatnu prehranu, medicinske troškove na putovanju, na putne karte za Arnold Classic 2020. te na smještaj tokom ovog takmičenja.

Nadir Hajro trenira od 2007. godine, a 2014. godine je imao svoju prvu takmičarsku sezonu kada je, u kategoriji wheelchair bodybuilding, pobijedio na državnom, a potom na evropskom takmičenju je osvojio visoko treće mjesto.

Posljednje profesionalno takmičenje na kojem je učestvovao bilo je Dallas Europa Games 2019. On se takmičio u IFBB PRO federaciji, a u konkurenciji od 26 takmičara u kolicima Nadir Hajro ja bio jedini sa cerebralnom paralizom.

Nadir Hajro kampanjom nastoji, prema njegovim riječima, pokazati svim osobama s invaliditetom da mogu imati sretan život i raditi ono što vole.