Šesta sezona
74

Polaznici Škole trčanja "Klix" 2018 položili prvi ispit istrčavši trku na Plitvičkim jezerima

Klix.ba
Nakon uspješno završena dva mjeseca Škole trčanja Klix, polaznici najpozitivnije priče u gradu položili su i svoj prvi ispit, nastupom na trci od 5K u sklopu organizovane ekskurzije na Plitvice.

Sarajevska Škola trčanja Klix, jedna od najmasovnijih i najpopularnijih škola trčanja u cijelom regionu, nedavno je napunila dva mjeseca aktivnosti u šestoj sezoni postojanja. Iz Udruženja Marathon ističu kako je ovo najuspješnija sezona do sada, a entuzijazam i upornost polaznika je i dalje na visokom nivou.

Za polaznike Škole trčanja Klix, ljeto je počela aktivno i pozitivno te je okviru organizovane ekskurzije na Plitvice 70 trkača položilo i svoj prvi ispit istrčavši trku od 5K na prelijepoj ali i zahtjevnoj stazi na Plitvičkim jezerima. Lijepo vrijeme, druženje, zabava te neizostavna fizička aktivnost bili su recept za mnogo osmijeha i pohranjenih uspomena.

Školarci su na Plitvicama ostali svakako primijećeni pojavivši se u upečatljivim dri fit majicama koje su dobili kao poklon za dosadašnji rad i trud na unaprijeđenju svojih životnih stilova od Škole trčanja Klix.

"Kao i svake godine naše školarce vodimo sredinom sezone na jednu regionalnu trku i ekskurziju gdje mogu vidjeti koliko su napredovali i kako su dobro trenirali u poređenju sa drugim školama trčanja iz regiona. Radi se o pravom ispitu za njih. Naravno, uspomene i pokloni koji su donijeli sa trke ostaju i kao trajni suvenir koji će ih motivisati i za druge slične poduhvate a nas posebno raduje promjena životnog stila i snaga volje koju su stekli u samo nekoliko mjeseci trenirajući sa nama", rekao je Erol Mujanović, jedan od osnivača Škole trčanja Klix, ističući i riječi hvale za partnere i sponzore Škole trčanja Klix bez kojih realizacija ovih korisnih i zabavnih aktivnosti ne bi bila moguća.“

Pored učešća u trci, trkači su se družili i na mnogobrojnim organizovanim izletima, uključujući posjetu Nacionalnom parku Plitvice, Bihaću, Jajcu i Travniku te neizostavnoj proslavi položenog ispita uz ples i muziku na koncertu poznatog hrvatskog benda TBF.

Sve aktivnosti i treninzi u školi i dalje se obavljaju i trče sa osmijehom a škola i dalje nosi ime #najpozitivnijapričaugradu. Profil polaznika je šarolik, i dobno i po pitanju interesa polaznika, i to pokazuje da je trčanje sport za sve i da nije bez razloga najmasovniji hobi na svijetu. Intenzitet i dužina treninga će rasti i preko ljeta pa će tako svi polaznici biti u stanju da trče dva sata ili više i tako završe i sarajevski polumaraton, a potom i druge polumaratone koji slijede.

Treninzi su u 18 sati utorkom i četvrtkom u ulici Franje Račkog, a subotom u 8 sati na Darivi. Svi zainteresovani se još uvijek mogu prijaviti putem oficijelne web stranice Udruženja Marathon ili javiti osoblju Udruženja Marathon putem Facebook stranice Škole trčanja Klix za više informacija.

Nakon završenog prvog ispitnog testa na Plitvičkim jezerima, u nedjelju, 22. juna polaznike Škole trčanja Klix očekuje i atraktivna noćna trka od 10K, Merkur Run4Lifestyle koja će se održati u okviru prvog i najmasovnijeg festivala trčanja u BiH, Olimpija Run Festa. Prijave za ovu trku su moguće do 17. juna putem sljedećeg linka.

Osim toga, 11. augusta, polaznike najpozitivnije priče u gradu očekuje i tradicionalni rafting na Neretvi čiji je glavni cilj druženje i dobra zabava te mnoge druge aktivnosti koje će biti predmet zasebnog saopštenja, a planirani su i planinski izleti.

Školi trčanja Klix pružaju podršku: Dukat, Lactalis, Olimpija, Sberbank, Intersport, Garmin, Biona, Cinema City i Mariott Courtyard. Specijalnu medijsku podršku pružaju portal Klix, Antena i Mix Radio.