Na Brijunima
53

Pogledajte kako Kolinda Grabar-Kitarović u ležernom izdanju priprema zdrave obroke

E. Lj.
Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović trenutno boravi u bivšoj vojnoj bazi na Brijunima gdje je u opuštenom izdanju za magazin Glorija pripremila nekoliko zdravih obroka koji su, kaže, tajna njene vitke linije.

Odjevena u vojničke hlače i majicu Hrvatske ratne mornarice, čija je vrhovna zapovjednica, Kolinda je pokazala kako pravi salatu s proteinima i povrćem.

"Ovo je savršen obrok koji sadrži kvinoju, zelenilo, proteine, zdrave masnoće u orasima ili orašastim plodovima koje odlučite staviti, malo brusnica.Po vrhu možemo dodati malo šipka koji je savršen u kombinaciji s kvinojom", rekla je Grabar-Kitarović.

Osim toga, napravila je i supu od mrkve i paradajza te pašticadu s pečenim breskvama.

"Ponosna sam što ponovno stanem u maskirne hlače koje sam kupila prije deset godina u SAD-u. Mnogi me pitaju u čemu je tajna moje vitkosti, a ja kažem da dobru liniju zahvaljujem kretanju i mediteranskoj prehrani. Međutim, svima savjetujem da se, prije nego što krenu mršati, posavjetuju s liječnikom ili nutricionistom. Ja sam gotovo sasvim izbacila šećer i ne jedem bijeli hljeb. Pijem samo vodu, većinom iz slavine, kafu izbjegavam zbog kofeina, kao i crno vino zbog intolerancije na histamin. Od masnoća koristim isključivo domaće maslinovo ulje i malo maslaca. U frižideru uvijek imam mnogo voća i povrća, pogotovo avokada", otkrila je Grabar-Kitarović u razgovoru za Gloriju.

Nakon ručka je prošetala obalom sa psom Kikom.