lifestyle
0

Počeo tuzlanski HP NTCHS Fashion Week

NINA
Ovogodišnji tjedan mode koja nosi naziv HP NTCHS Fashion Week svečano je otvoren sinoć u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli samostalnom revijom poznate bh. modne kreatorice Emine Husedžinović.

Kreacije su nosile neke od najpoznatiji imena bh. manekenstva među kojima Danira Hasanvoć i aktualna miss BiH Njegica Balorda. Zvijezda večeri kada je u pitanju kolekcija za muškarce bio je bh. mister Dejan Radović.

“Kolekcija nosi naziv 'Duga' jer asocira na multikolorit – različitost naroda BiH, a predstavlja simbiozu i harmoniju poput duginih boja”, naglasila je Husedžinović.

Prema riječima art menadžera modne agencije Free Style Models Amira Zilića, inače organizatora manifestacije, intenzivne pripreme trajale su oko mjesec dana, a trud se isplatio vidjevši zadovoljstvo na licima prisutnih.

Večerašnju reviju otvorit će klub frizera i kozmetičara Tuzla pod nazivom Avangarda. Nakon toga publici će svoje kreacije predstaviti i poznati modni kreatori iz Banje Luke Dragomir Popović, Vladimirka Dragičević i Davor Sladaković, te Alisa Novalić iz Tuzle. Josipa Tomčić pred domaćom publikom prezentirat će večeras modne nokte.

Ovo je inače sedmi Fashion Week koji se u Tuzli događa u organizaciji modne agencije Free Style Models, a suorganizator ovogodišnjeg HP NTCHS Fashion Weeka je Tuzlanska televizija.