Prijavite se
45

Počeo online upis za Merkur Run4lifestyle noćnu utrku u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Prva noćna utrka u Sarajevu Merkur Run4lifestyle pod generalnim pokroviteljstvom Merkur osiguranja u sklopu kampanje #pokrenise, održat će se 19. maja u 20 sati sa startom ispred BBI centra.

Online registracije otvorena je na oficijelnoj web stranici utrke.

Udruženje Marathon Sarajevo će prvi put u historiji Sarajeva organizirati noćnu utrku po uzoru na najbolje svjetske prakse, te zajedno sa generalnim pokroviteljom utrke Merkur osiguranjem želi dati doprinos zdravom i aktivnom načinu života kod svih generacija te jačati turizam u Sarajevu i raditi na stvaranju boljeg imidža Bosne i Hercegovine.

Utrka duga 10 kilometara će se održati u petak 19. maja sa početkom u 20 sati u Titovoj ulici ispred BBI centra, a trasa trke prolazit će kroz najljepše dijelove grada odnosno ulice Maršala Tita, Musala, Obala Kulina bana, Bentbaša, Telali i Mula Mustafe Bašeskije. Organizatori najavljuju veliki spektakl i dobru zabavu na ovom događaju na kojem se očekuje učešće do 700 profesionalnih i rekreativnih trkača širom Evrope.

U ovom stadiju je važno da svi koji žele biti dio ove jedinstvene noću u Sarajevu obave što prije online registraciju i uplate kotizaciju za utrku kako bi rezervisali startni broj i mjesto na željenoj utrci.Na trku su dobrodošli kako profesionalni atletičari, tako i rekreativci starosne dobi iznad deset godina.

Online registracije i uplate moguće su do 14. maja do ponoći na web stranici udruženja Marathon Sarajevo. Nakon registracije, trkači će biti u mogućnosti da podignu svoj startni broj u četvrtak, 18. maja, od 12 do 20 sati i u petak 19. maja od 11 do 15 sati na štandu NVO Marathon (III sprat BBI Shopping Centra).

Kotizacija iznosi 20 KM, a svi učesnici će dobiti medalju, specijalnu dry fit majicu, broj sa čipom za mjerenje vremena, te osvježenje i razne poklone sponzora utrke prilikom prolaska kroz cilj.

Nakon utrke, rezultati će biti objavljeni na stranici udruženja Marathon. Utrka će se održati pod motom #pokrenise kreiranim od strane Merkur BH osiguranja koje se novim konceptom poslovanja zalaže za zdraviji životni stil. Kako ističu predstavnici ove kompanije, utrka je odličan koncept promoviranja kvalitetnih životnih navika koje su svima potrebne te zabavan način da već danas činite sve za vaše bolje sutra. Stoga, Merkur BH osiguranje poziva sve građane u novi životni stil te da kao publika izađu i podrže učesnike i učesnice i uživaju u zabavnom programu u zoni starta i cilja.

Svi učesnici se za utrku mogu prijaviti na sljedećem linku, a više informacija o utrci i instrukcijama za uplatu kotizacije nalaze se na oficijelnoj web stranici utrke. Dodatni motiv za učešće će biti i društveno odgovorni karakter cijelog projekta, odnosno humanitarne aktivnosti koje provodi Merkur osiguranje.