|

Počele pripreme za 47. Una regatu, učesnike će zabavljati Zabranjeno pušenje

Počele pripreme za 47. Una regatu, učesnike će zabavljati Zabranjeno pušenje
3
Klix.ba
28.4.2019. u 18:30
12
komentara
3

dijeljenja
Počele pripreme za 47. Una regatu, učesnike će zabavljati Zabranjeno pušenje Foto: Klix.ba
Internacionalna turistička Una regata održat će se od 24. do 27. jula ove godine, a organizatori i ovaj 47. put obećavaju dobru zabavu i nezaboravne avanture.
Direktor Nacionalnog parka Una Amarildo Mulić kazao je kako je ovo jedna od najznačajnijih manifestacije za Unsko-sanski kanton, ali i cijelu BiH.

"Prebrodila je sve krize, a kvalitetom, posjećenošću i sadržajima smo joj vratili stari sjaj. Okupljanje učesnika biće tradicionalno u Martin Brodu, potom slijedi prva etapa do Štrbačkog buka, a najinteresantnija i najmasovnija etapa je od Štrbačkog buka do Bihaća. Učesnike će zabavljati lokalni muzičari, a u Bihaću će učesnike regate zabavljati grupa Zabranjeno pušenje", rekao je Mulić.

Tradicionalno će biti organizovani skokovi s mosta u Gradskoj otoci gdje će biti održan i koncert.

Mulić je istakao kako se u prvoj etapi regate očekuje oko 450 učesnika, dok u drugoj etapi očekuju oko 1.000. Unska regata je prošle godine sa svim svojima sadržajima u četiri kampa i koncertima privukla 20.000 ljudi, a istom uspjehu se nadaju i ove godine.

Kotizacija za učesnike je 50 KM za sva tri dana, dok je za etapa 20 i 25 KM. Imena ostalih bendova koji će zabavljati učesnike biće poznata do sredine juna. Prijave su već otvorene.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...