{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Počela online registracija: Veliki interes za Školu trčanja Klix 2018.

Klix.ba
15.1.2018. u 13:02
48
Počela online registracija: Veliki interes za Školu trčanja Klix 2018.
48
Počela online registracija: Veliki interes za Školu trčanja Klix 2018.
Najpopularnija i najmasovnija škola trčanja u BiH, Škola trčanja Klix i u 2018. bilježi ogroman interes za šestu generaciju polaznika, očekuje se više od 200 polaznika, a započeti će i Škola Nordijskog hodanja.
Više od 500 polaznika Škole trčanja Klix u prethodnih pet godina od svog prvog kilometra s ponosom je stiglo i do svog prvog polumaratona, a potom i niza drugih utrka, što s razlogom ovoj školi daje već poznati naziv "najpozitivnija priča u gradu", a od ove godine posebna grupa će biti napravljena i za Nordijsko hodanje o čemu će uskoro biti više informacija.

Trčanje donosi mnoge koristi, poput poboljšanja cjelokupnog zdravlja, kontrole težine, oslobađanja od stresa i bolje raspoloženje, a trčanje u grupi sa prijateljima poseban je vid zadovoljstva za svakog trkača. Prioritetni cilj Škole trčanja Klix je da polaznike nauči osnovnim pravilima trčanja, kako bi se mogli samostalno nastavili baviti trčanjem, ali i razvijanje discipline i utjelovljenja aktivnog životnog stila u svakodnevnom životu građana.

U Školu trčanja Klix dobrodošli su svi punoljetni građani i građanke, bez obzira na nivo spremnosti, dob i spol, obzirom da je škola podijeljena u tri grupe i prilagođena svakome. Iz udruženja Marathon pozivaju sve zainteresirane da bez obaveze dođu na prvi trening i saznaju da li će upravo u trčanju pronaći svoje zadovoljstvo i pozitivnu životnu promjenu.

Svi zainteresovani mogu doći na informativnu sesiju koja će se održati u nedjelju, 31. marta u 11 sati u najvećoj sali kina Cinema City u Sarajevu, gdje će moći saznati više o udruženju Marathon, funkcioniranju Škole trčanja Klix, kao i o svim drugim aspektima trčanja. Prije dolaska na sesiju potrebno je obaviti online registraciju za Školu trčanja Klix putem web stranice www.sarajevomarathon.ba.
"Noseći s ponosom ime škole Klix, svi prisutni na info sesiji će vrlo brzo shvatiti zašto smo dobili naziv 'najpozitivnija priča u gradu'. Polaznicima ćemo detaljno objasniti koncept Škole trčanja te govoriti o treninzima, opremi, ishrani, ali i o promjeni stila života, zdravom življenju i o tome gdje ih sve to vodi", kazao je za Klix.ba Erol Mujanović, direktor Udruženja Marathon.

Zbog ograničenog broja mjesta, online registraciju je poželjno obaviti što prije putem web stranice www.sarajevomarathon.ba, rubrika Škola trčanja Klix. Polaznici će imati pogodnosti kao što su: poklon specijalna dri fit majica, popust na startninu za Sarajevski polumaraton, popust od 12% na Garmin proizvode (Garmin BH), popust od 20% na sistematski pregled za trkače u Klinici Al Tawil, jeftinije grupne startnine na trkama u regionu, besplatno prisustvo tematskim radionicama, 10% popusta u Crossfit Sarajevo, popust od 20% na sve artikle za trčanje u Intersport radnjama te brojne druge pogodnosti.

"Veoma smo sretni zbog ovako velikog interesa i odziva. Nije tako davno bila 2013. godina kada smo imali 15-ak polaznika i kada su mnogi ismijavali ideju škole trčanja. Do sada smo trenirali više od 500 osoba, od toga 200 samo u prošloj godini, a kada trčimo na Vilsonovom šetalištu ili na Vrelu Bosne ljudi nam traže vizitke i broj telefona, dok organizatori utrka iz regiona nam šalju specijalne pozivnice. Zadnji veliki trend je da nam se obraćaju kompanije koje žele da treniramo njihove uposlenike da budu u boljoj formi, a u ovoj godini trkači će pored naših tradicionalnih trkačkih ekskurzija širom regije sa nama moći trčati i nove trke širom svijeta, poput maratona na Kineskom zidu ili na Tajlandu. Svi vide zadovoljne i fit ljude, te žele postati dio ove super priče. Rezultati, top forma i osmijesi naših polaznika govore za nas", istakao je Mujanović, dodavši da polaznike Škole trčanja očekuju dobra zabava, druženje i uživanje u sportskim aktivnostima.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti u Školu trčanja Klix putem zvanične stranice Udruženja Marathon, a više informacija mogu dobiti preko Facebook stranice škole.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: