University Fun Run
104

Pobjednici prve univerzitetske trke u Sarajevu Alma Hrnjić i Kosta Šuman osvojili putovanje u Rim

Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Alma Hrnjić i Kosta Šuman pobjednici su prve univerzitetske trke "University Fun Run 4k" koju je organizirao Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu u cilju promocije sporta i zdravog života u glavnom gradu BiH i poticanja studenata da se što više bave sportskim i ostalim društvenim aktivnostima.

Džejla Turković osvojila je drugo mjesto u ženskoj konkurenciji, a Merima Pindžo treće. U muškoj konkurenciji drugo mjesto osvojio je Alija Imamović, a Emir Hastor treće. Svi učesnici studentske trke dobili su medalje, dok su pobjednici utrke Alma Hrnjić i Kosta Šuman nagrađeni Pohodom u Rim.

Start i cilj trke bio je ispred BBI centra, a takmičari su trčali ulicama Titova, Hamze Hume, Obala Kulina bana, Telali i Mula Mustafe Bašeskije. Dužina rute je cca 4 km i bila je prilagođena svim uzrastima.

Iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu izrazili su nadu da će ova manifestacija postati tradicionalna, kao i da će doprinijeti prepoznavanju Sarajeva kao istinskog univerzitetskog centra koji je otvoren za sve studente i mlade širom BiH ali i svijeta.