lifestyle
0

Pobijedite visoke temperature

Sarajevo-x.com
Federalni hidrometeorološki zavod je u 11 sati u Sarajevu izmjerio temperaturu od 22 stepena Celzijusa, a očekuje se da će najviša dnevna temperatura doseći i 31 stepen. Kako biste sami sebi osvježili tople augustovske dane, pratite nekoliko jednostavnih uputa.

[SLIKA]2[/SLIKA]Voda Tokom ljetnih dana konzumirajte dovoljne količine vode. Neka vam na stolu uvijek stoji čaša vode kako biste se stalno podsjećali na to da trebate piti. Odlična metoda koja će zadržati svježinu u vašem tijelu jeste povremeno umivanje hladnom vodom.

Odjeća Odijevanje je tokom ljetnih dana izuzetno bitno. Činjenica je da su temperature i krajem augusta izuzetno visoke te da je svakome od nas potrebno rashlađenje. Najjednostavniji način kako da sami sebi pomognete i održite svježinu jeste pravi izbor garderobe. Kada kanite napustiti svoj dom, odaberite laganu pamučnu odjeću koja će prekriti veću površinu vašeg tijela i tako vas zaštiti od neugodnih opekotina. Ne garantujemo da vam neće biti toplo, ali će vam biti ugodnije.

[SLIKA]3[/SLIKA]Ishrana Nemojte "bombardovati“ svoj želudac teškim obrocima. Pokušajte rasporediti svoju dnevnu porciju hrane na nekoliko manjih obroka sastavljenih od laganih namirnica. Najbolje bi bilo da jedete kuhano povrće, svježe voće, svježe salate, ribu, piletinu i crni hljeb.

Spavanje Nerijetko se dešava da su noći skoro jednako tople kao i dani stoga neki ljudi ne mogu zaspati uprkos otvorenim prozorima i laganim prekrivačima. Kako biste osvježili svoju spavaću sobu, možete pokvasiti zavjesu na svojim prozorima kako bi u vašu sobu ulazio što svježiji zrak.