{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Po kvaliteti života Zürich na prvom mjestu

N
1.3.2004. u 17:07
0
0
Po kvaliteti života Zürich na prvom mjestu
0
Po kvaliteti života Zürich na prvom mjestu
Zürich
Od 150 gradova u svijetu, po kvaliteti života na prvom mjestu je Zürich, na drugom Ženeva, dok treće mjesto dijele Auckland i Beč, pokazali su rezultati istraživanja koje je provela londonska kompanija "Mercer Human Resource".
Kako je danas rekao jedan predstavnik Europske komisije u Bruxellesu, za Europsku uniju je najnovija rang lista vrlo zadovoljavajuća jer pokazuje da se u "gradovima Unije lijepo živi" - među 40 gradova na samom vrhu svjetske liste polovina je iz EU.

Ženeva

Londonska kompanija je u rangiranju gradova koristila veći broj kriterija, od ljudskih sloboda, preko kvalitete gradskog prometa, čistoće, zdravstvene zaštite, pa do klime.

Auckland

Prema tim kriterijima, među prvih deset su i Kopenhagen, Bruxelles, Frankfurt, München i Helsinki. Zanimljivo je da je Helsinki rangiran kao najzdraviji grad u svijetu, bez obzira na što ima vrlo oštre zime.

Beč

Prema kvaliteti života, uvjerljivo na posljednjem mjestu u svijetu rangiran je Bagdad i tu obrazloženje nije potrebno.

Najnovija rang lista pokazuje da po kvaliteti života dominiraju gradovi iz Evrope, Novog Zelanda i Australije. Što se EU-a tiče, najlošije rangirana je Atena, na 120. mjestu, uglavnom zbog prevelike zagađenosti zraka.

Ispred Atene, ali prilično nisko, rangirani su Madrid, Lisabon, Rim i London.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: