lifestyle
2

Pedofili su veoma često prijatelji porodice: Ne treba biti paranoičan, već zaštititi djecu

Klix.ba
Nakon velikog uspjeha spota benda S.A.R.S. za pjesmu "Praktična žena", koji je poslao snažnu poruku protiv porodičnog nasilja i ženama predstavio kratak i djelotvoran kurs samoodbrane, projekat #CrazyEnoughToChangeTheWorld nastavlja mijenjati svijet nabolje novim videom.

Ovoga puta su snage udružili s mladim bendom Ljubičice kako bi skrenuli pažnju na još jedan važan društveni problem – pedofiliju.

Spot Ljubičica za pjesmu "Lovina" je zapravo šokantna metafora o svakodnevnoj situaciji koja pokazuje da roditelji često ne razmišljaju o ljudima i opasnostima koje okružuju njihovu djecu – u parku, na ulici, u školi...

"Djevojčice u spotu su naša djeca, ali je čitav video veoma lako mogao da se napravi i samo od snimaka djece koju naši prijatelji olako postavljaju na svoje društvene mreže. Nadamo se da će poslije ovog spota povesti više računa. Ne treba biti paranoičan, ali jeste potrebno držati oči otvorene, jer – ako vi ne gledate i ne naučite djecu kako da prepoznaju napasnike, uvijek će biti neko ko gleda i vreba", objasnili su Dušan Adamović i Marko Romčević, autori projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld.