{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pamela Anderson moli hrvatske dizajnere da se odreknu krzna

F
FENA
15.10.2005. u 16:37
0
0
Pamela Anderson moli hrvatske dizajnere da se odreknu krzna
0
Pamela Anderson moli hrvatske dizajnere da se odreknu krzna
Američka glumica Pamela Anderson u ime organizacija People for the Ethical Treatment of Animals, Prijatelja životinja te NOKIA Cro-a-portera zatražila je od hrvatskih modnih dizajnera da u svojim kreacijama ne koriste životinjsko krzno.
Pamelino pismo stiglo je na adrese tridesetak hrvatskih modnih dizajnera, među kojima su Matija Vuica, Leonarda Boban, Amarie, Budoir, Ivana Popović, Boris Pavlin, Hippy Garden, Oliver Jular, Madame DEMODE, Robert Sever, Image Haddad.

Uz pismo je priložena i video snimka koju je glasovno popratila sama Pamela Anderson, uz hrvatske titlove, na kojoj opisuje užasnu patnju životinja uhvaćenih u zamkama ili uzgojenih na farmama krzna, dok se prizori patnjom ispunjenih života i smrti životinja pojavljuju na ekranu.


Na video snimci Anderson gledateljima predstavlja skriveni svijet farmi krzna i zamki za životinje širom svijeta. U Rusiji vukove, dabrove i rakune hvataju u zamke, nakon čega se utope ili budu nasmrt pretučeni u divljini, a u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama činčile i kune umiru od elektrošokova ili lomljenjem vratova na farmama krzna. U Koreji, zemlji koja proizvodi najviše krzna, lisice ubijaju drvenim gredama.

"Zaprepastim se kada čujem da neki dizajneri i dalje pretvaraju životinje u žrtve mode", kaže Anderson.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: