Ovo ne trebate raditi vikendom

Ovo ne trebate raditi vikendom
11
Klix.ba
30.11.2014. u 17:00
44
komentara
11

dijeljenja
Ovo ne trebate raditi vikendom
Ono što radite tokom vikenda značajno može upropastiti sljedeću sedmicu, ali i ugroziti vaše zdravlje. Ako se želite pravilno odmoriti i napuniti baterije, morate se pridržavati nekoliko pravila, piše Times of India.
Prejedanje

Mnogi vikendom vole da se izležavaju, gledaju filmove, organizuju porodična okupljanja na kojima pojedu mnogo hrane, a tu su naravno i oni koji vole izlaske i zabavu, nakon čega pojedu velike količine brze i masne hrane te popiju veće količine nezdravih pića. Na ovaj način se znatno ugrožava zdravlje.

Umjesto prejedanja, hranu podijelite s prijateljima, kako slanu, tako i slatku. Jedite onoliko koliko je potrebno da ne osjećate glad.

Previše sna

Ako ste se umorili tokom radne sedmice i dokasno ostali u provodu u petak navečer, to ne znači da trebate prespavati vikend. Taj fenomen eksperti nazivaju društveni jetlag, koji donosi više štete nego koristi.

Da bi se izbjegle negativne posljedice, važno je organizovati vikend tako da se budite najviše sat vremena nakon što to činite radnim danima.

Ne ostavljajte previše obaveza za vikend

Nakon napornog dana mnogi su željni odmora te različite obaveze ostavljaju za vikend, čime sebi stvore mnogo posla za dva dana.

Da bi se to izbjeglo, potrebno je napraviti plan i redovno čistiti, prati odjeću, mijenjati posteljinu, rješavati papirologiju i slično.

Nedostatak aktivnosti

Vikendi mogu postati monotoni i dosadni, bez posebnih aktivnosti. To možete izbjeći istraživanjem periferije grada, vožnjom, izletom u prirodu i slično.
Prijavi grešku


Komentari (44)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...