Jun za trčanje
52

Otvorene prijave za Vučko Trail 2018

Klix.ba
Vučko Trail, koji već treću godinu za redom organizuje Planinarsko društvo Željezničar iz Sarajeva, bit će održan na Bjelašnici i Visočici, 23. 6. 2018. godine, a prijave za ovu trail utrku već su otvorene.

Preko 40 takmičara se, u proteklih pet dana, već prijavilo za učešće na ovoj utrci, koja se trči na tri staze: 15, 39 i 60 kilometara. Svaka od staza ima svoje specifičnosti i prilagođena je kondiciji takmičara, a ono što je jedinstveno za Vučko Trail je da se trči na nekim od najljepših i skoro nedirnutih predjela Bosne i Hercegovine i Balkana.

"Osim organizacije same utrke, koja, iz godine u godinu, privlači sve više takmičara iz BiH, regiona i Evrope, cilj nam je popularizirati naše prirodne ljepote, trail trčanje i planinarstvo, a kako bi podigli svijest o potrebi zaštite prirodnog blaga Dinarida, te promovisali vrijednosti i duh našeg podneblja", saopćeno je iz PD Željezničar, organizatora Vučko Traila.

Ove godine je na Bjelašnici i Visočici trčalo preko 200 takmičara iz 13 zemalja, uključujući Španiju, Bjelorusiju, Njemačku, Holandiju, Dansku, Austriju, Belgiju, Bugarsku i sve zemlje regiona, što govori o popularnosti Vučko Traila, ali i prirodnih ljepota naše zemlje.

Vrijednost Vučko Traila prepoznala je i certificirala Međunarodna asocijacija trail trčanja (ITRA), te će bodovi, koji takmičari osvoje, biti priznati kao i na svim ostalim svjetskim trail utrkama. Tako će utrka na 60 kilometara nositi tri, a utrka na 39 kilometara dva boda. Navedeni bodovi su ključni za takmičare koji se žele kvalifikovati i učestvovati na poznatim trail utrkama širom planete.

Svi detalji u vezi sa registracijom, GPS lokacijama, uputstvima i ostalim korisnim informacijama dostupni su na web-stranici www.vuckotrail.ba i Facebook stranici Vučko Trail.