29. septembra
11

Otvorene prijave za drugu trail utrku Planinarskog društva Skakavac Sarajevo

Klix.ba
Planinarsko društvo Skakavac Sarajevo sa Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine organizuje drugu trail utrku Skakavac Trail koja će biti održana 29. septembra.

Utka koja od prošle godine obogaćuje turističko-sportske sadržaje Sarajeva i Bosne i Hercegovine u odnosu na prošlogodišnje izdanje nudi utrke sa tri staze (18, 32 i 43 kilometra).

"Na prelijepim stazama koje prolaze najslikovitijim dijelovima Starog Grada i zaštićenog područja Skakavac koje pokriva općine Centar, Vogošća, Ilijas i Stari Grad, svi trkači imat će priliku osjetiti pravi užitak trail trčanja", poručili su organizatori.

Start najduže staze je u staroj jezgri grada. Ova staza prolazi pored svih kulturno-historijskih znamenitosti koje Sarajevo čine tako posebnim i onim što jeste.

"Utrka od 32 kilometra već je dobro poznata i kreće se neznatno izmjenjenom rutom u odnosu na prošlu godinu, kao i utrka od 18 kilometara", rekli su.

Od ove godine staze Skakavac Traila bit će obilježene tako da će mogućnost skretanja sa staze i onečišćenja prirode biti svedena na minimum.

"Za sve učesnike će i ove godine biti osiguran prijevoz od cilja do starta utrka. Po dolasku na cilj za sve trkače bit će osiguran topao tuš, a fizioterapeuti kojih će ove godine biti u znatno većem broju pobrinut će se trkače pripremiti za druženje koje je predviđeno nakon trke. Naravno, sve će biti začinjeno prepoznatljivim bosanskim šarmom uz nezaobilazni bosanski roštilj i ostale sadržaje koji se podrazumijevaju uz to", poručili su.

Makon proglašenja pobjednika poznati bend Letu Štuke upriličit će dobru zabavu za trkače i nagraditi ih svojim hitovima.

Prijave za utrke su otvorene, a iz PD Skakavac poručuju da su svi dobrodošli.