Prijavite se
0

Otvorene prijave za 7. dm žensku utrku: Jedan od najvećih sportsko-rekreativnih događaja u BiH

Klix.ba
dm ženska utrka
dm ženska utrka
Otvorene su prijave za jedan od najvećih ženskih sportsko-rekreativnih događaja, tradicionalnu dm žensku utrku. Sedma po redu utrka ove godine bit će održana 1. juna 2024. s početkom u 11 sati.

Sve zainteresovane takmičarke trčat će dobro poznatu rutu dugu pet kilometara na sarajevskom Vilsonovom šetalištu. Broj učesnica je ograničen, a prijave su otvorene od danas, 8. do 25. aprila, putem web stanice www.dm-zenskautrka.ba.

Kotizacija iznosi 13 KM. Utrka će imati i dodatnu vrijednost: Učešćem u utrci podržava se donacija higijenskih uložaka ženama u BiH.

"Kao dugogodišnji zagovornik zdravog života i bavljenja sportskim aktivnostima, dm je ponosan što će ponovno organizirati dm žensku utrku. Ove godine, učesnice utrke zajedno će trčati na Vilsonom šetalištu i još jednom pokazati da možemo i trebamo brinuti o fizičkom, ali i mentalnom zdravlju. Učešće u dm ženskoj utrci je prilika i da se pomogne zajednici: Ove godine posebni fokus stavit ćemo na menstrualno zdravlje žena", kazala je Ajla Hadžić, menadžerica Marketinga u dm-u.

Prvih deset najbržih trkačica osvojit će medalje i bit će nagrađene dm poklon karticama. Za pobjednicu 7. dm ženske utrke nagrada je dm poklon kartica u vrijednosti od 400 KM, za drugoplasiranu dm poklon kartica u vrijednosti od 300 KM, dok je za treće najbolje vrijeme namijenjena poklon kartica u vrijednosti od 200 KM.

Trkačicama koje se plasiraju od 4. do 10. mjesta bit će uručene dm poklon kartice u iznosu od 50 KM.

Preuzimanje startnog paketa u kojem se nalazi dri fit majica i startni broj bit će moguće prilikom registracije na dan utrke do 10 sati, kao i 30. maja 2024. u periodu od 17 do 19 sati i u 31. maja 2024. u periodu od 10 do 19 sati.

Sve učesnice će nakon istrčane utrke dobiti i poklon - ceker sa proizvodima dm-a i partnera.

Sedma dm utrka svoja vrata otvorit će već od 9:30, a sve do 14 sati prisutni će uživati u zabavi na otvorenom, zdravim zalogajima i poklonima partera. Kompanija dm je i ove godine mislila na najmlađe koji će se moći zabaviti u dječijem kutku.