Sarajevo
101

Otvorena Zima na Vilsu, građane očekuje bogat praznični program

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Paljenjem lampica na bogato dekorisanoj prirodnoj jelki visokoj oko 10 metara otvorena Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market.

Jelku je upalio načelnik Opštine Novo Sarajevo Hasan Tanović. Ovo je treće izdanje najveće zimske manifestacije u BiH koja se događa na Vilsonovom šetalištu, dok je ranijih godina bila organizovana u parku Hastahana te na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović.

Postor je bogato ukrašen zimskim dekoracijama, a tu je i Jaffa cakes klizalište površine od preko 500 kvadratnih metara uz samo Vilsonovo šetalište. Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market donosi ponudu proizvođača hrane i pića. Pored prodajne kućice Jaffa cakes asortimana, tu je i Slatka kućica sa domaćim keksićima, kolačima i lizalima koja će djeci pružiti posebnu radost. Sarajevski brend Kašahana će upotpuniti sadržaj naše manifestacije prezentiranjem zdravog načina života te bogatom ponudom učiniti sretnim sve naše posjetitelje.

Novogodišnji praznici i atmosfera neizbježna je bez fritula, koje će se spremati na poseban način. Na ovogodišnjoj Zimi na Vilsu postavljen je i Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima, posebno prilagođenim za najmlađe. Radno vrijeme Luna parka je svakim danom od 10 do 22 sata.

Prostor Coca-Cola sela Djeda Mraza nikad nije bio bolje dekorisan. U ovom mini tematskom parku posvećenom prazničnoj čaroliji nalazi se kuća Djeda Mraza koja će s radom početi 15. decembra. Vrata za posjetitelje otvorena su radnim danima od 16 do 20 sati, a vikendom od 12 do 20 sati. Ovdje će se dijeliti paketići.

Odrasli će zasigurno najviše uživati u Carlsberg Beer Gardenu gdje će se tokom skoro čitavog dana dešavati zanimljivi programi. Svakog dana od 16:30 su na programu After Work zabave, nakon kojih će slijediti izvlačenja Carlsberg binga, dok će se od 21 sat održavati koncerti, na kojima će nastupiti popularni izvođači iz BiH.

Manifestacija Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market i ovaj put nudi brojne zanimljive sadržaje za djecu, posebno u danima vikenda i praznika, kada brojni roditelji koriste slobodno vrijeme da dovedu svoju djecu da uživaju. Trat će do 29. februara 2024.