Prijave u toku
133

Otvorena nova sezona: Rekordna posjećenost Info sesije Škole trčanja Klix

Klix.ba
Danas je u Cinema City održana sedma Info sesija Škole trčanja Klix čime je otvorena nova sezona najpopularnije škole trčanja u BiH. Prisutni su imali priliku čuti osnovne informacije o treninzima, rekreativnom trčanju, upoznati trenerski tim, te čuti iskustva polaznica iz prethodne generacije Škole trčanja Klix.

Polaznici će imati priliku trčati u jednoj od četiri grupe, prilagođene iskustvu i ciljevima polaznika, te savjetima trenera. Od ove sezone će iskusniji rekrativci moći trčati u Ultra grupi koju će voditi nositeljice Ironman titule Selma Kukić i Neira Odobašić.

"Info sesija je tradicija koju održavamo svake godine, a predstavlja i malu svečanost, jer je to prva i rijetka prilika da se treneri i polaznici sreću u civilu odnosno bez opreme za trčanje. Uzbuđeni smo da dočekujemo nove školarce u utorak 2. aprila u ulici Franje Račkog u 18 sati, ali i jedva čekamo da vidimo kako iz treninga u trening napreduju i postaju sve bliži zartnim ciljevima", rekla je Selma Mameledžija, trenerica u Školi trčanja Klix.

Trenerski tim je Info sesiji iznio da ciljevi polaznika mogu različiti, te da se kreću u rasponu od sticanja navike redovne fizičke aktivnosti, do poboljšanja trkačke forme i ličnog rezultata, ali u svakom slučaju Škola trčanja pruža strukturu i poticanjo okruženje, o čemu svjedoče rezultati stonine trkača koji su u prethodnim godinama trenirali u Školi trčanja Klix.

Pored redovnog plana treninga i stručnog osoblja koje će pratiti njihov napredak, polaznici će imati i druge brojne pogodnosti kao što su: poklon specijalna dry fit majica, popust na startninu za Sarajevski polumaraton i štafetni polumaraton, popust na Garmin proizvode (Garmin BH), popust od 20 posto na sistematski pregled za trkače u Klinici Al Tawil, jeftinije grupne startnine na trkama u regionu, posebni popusti za grupne rezervacije smještaja za trke u regionu, besplatno prisustvo tematskim radionicama, popust od 20 posto u svim Intersport prodavnicama, korištenje FitPass mjesečne kartice za samo 40 KM te mnoge druge pogodnosti, dostupne ovdje.

Prijave za Školu trčanja Klix su i dalje otvorene i dostupne ovdje, a iz Udruženja Marathon pozivaju sve zainteresirane da dođu na probne treninge u utorak 2. aprila i četvrtak 4. aprila u 18 sati u Ulicu Franje Račkog i priduže se jednoj od grupa.